Receptek

Sertésszűzérmék csípős szószban juharszirupos pirított karottával

Sertésszűzérmék csípős szószban juharszirupos pirított karottával

Barka Áron receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 1-2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 kk bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kg sárgarépa
  • 3-4 ek juharszirup
  • 1-2 ek szezámmag
ELKÉSZÍTÉSE:

A sertésszűzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk. Csípős, mézes, mustáros pácot készítünk. A mustárt, a mézet, az olívaolajt, a gyömbért és a chilit ízlés szerinti sóval összekeverjük. Ezzel a szűzpecsenyéket alaposan bekenjük. A pácból a húsokat 4-5 óra elteltével egy tálcára szedjük, majd vízbe áztatott nyársra húzzuk őket. Erős parázs fölött 6-10 perc alatt készre sütjük. A sárgarépát felszeleteljük, forró serpenyőben először olaj nélkül pirítjuk, majd egy-két perc elteltével evőkanálnyi olajat adunk hozzá. A végén megöntözzük juharsziruppal, és pirított szezámmaggal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.