HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg tisztított ördöghalfarok
- 60 g bébispenót
- 4 szelet pármai sonka
- 20 g olívaolaj
- 10 g vaj
- bazsalikom, só, bors
KÖRET
HOZZÁVALÓK:
- bébizöldségek tetszés szerint
- barátszakáll
KARFIOLKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg tisztított karfiolvirág
- 50 g vaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A karfiolt serpenyőben kis lángon pároljuk, majd vajjal összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, végül átpasszírozzuk. Tányérra terítjük a sonkát, rá a spenótleveleket, tetejére az ördöghalat, és felgöngyöljük. Az így elkészített tekercseket hűtőben pár percig pihentetjük. Közben a megpucolt bébizöldségeket enyhén sós vízben egy percig blansírozzuk, majd a vízből kivéve forró vajban átforgatjuk. 180 °C-ra hevített olívaolajban a megmosott, majd szárazra itatott barátszakállt 20 másodpercig pirítjuk, majd itatóspapírra kiszedjük. Felmelegített serpenyőben kis lángon megpirítjuk a haltekercsek oldalait, hozzáadjuk a vajat, majd 5-6 percig sütjük őket. A tűzről levéve 2-3 percig pihentetjük.
TÁLALÁS:
Tányér aljára karfiolkrémet kenünk, a pirított ördöghal-tekercseket a krémre helyezzük, majd a bébizöldségekkel és barátszakállal együtt tálaljuk.