Receptek

Sonkás-spenótos ördöghaltekercsek

Sonkás-spenótos ördöghaltekercsek

Fausto di Vora receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg tisztított ördöghalfarok
  • 60 g bébispenót
  • 4 szelet pármai sonka
  • 20 g olívaolaj
  • 10 g vaj
  • bazsalikom, só, bors

KÖRET

HOZZÁVALÓK:
  • bébizöldségek tetszés szerint
  • barátszakáll

KARFIOLKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg tisztított karfiolvirág
  • 50 g vaj
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A karfiolt serpenyőben kis lángon pároljuk, majd vajjal összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, végül átpasszírozzuk. Tányérra terítjük a sonkát, rá a spenótleveleket, tetejére az ördöghalat, és felgöngyöljük. Az így elkészített tekercseket hűtőben pár percig pihentetjük. Közben a megpucolt bébizöldségeket enyhén sós vízben egy percig blansírozzuk, majd a vízből kivéve forró vajban átforgatjuk. 180 °C-ra hevített olívaolajban a megmosott, majd szárazra itatott barátszakállt 20 másodpercig pirítjuk, majd itatóspapírra kiszedjük. Felmelegített serpenyőben kis lángon megpirítjuk a haltekercsek oldalait, hozzáadjuk a vajat, majd 5-6 percig sütjük őket. A tűzről levéve 2-3 percig pihentetjük.

TÁLALÁS:

Tányér aljára karfiolkrémet kenünk, a pirított ördöghal-tekercseket a krémre helyezzük, majd a bébizöldségekkel és barátszakállal együtt tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább