Receptek

Spárgasaláta homárral, bazsalikomzselével és sajthabbal

Spárgasaláta homárral, bazsalikomzselével és sajthabbal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 3 kg vörös homár
  • 5 l zöldségalaplé
  • 2 dkg fehér spárga
  • 15 dkg brie sajt
  • 2 nagy csokor bazsalikom
  • 3 dl tejszín (20%-os)
  • 1 lap zselatin
  • 1 g agaragar
  • 2 ek fehér balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 3 cl extra olívaolaj

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségalaplevet sózzuk, forrásig melegítjük. Először a bazsalikomleveleket forrázzuk benne, majd a spárgafejeket. Mindkettőt jeges vízben hűtjük vissza. A bazsalikomleveleket lecsepegtetjük, majd 2,5 dl hideg zöldségalaplével összeturmixoljuk. Ezután felmelegítjük, és hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat, valamint az agaragart. Felforraljuk, majd tálcára öntjük, hagyjuk hűlni, megkötni.

Ezalatt a homárokat is megfőzzük. Forrásban lévő zöldségalaplevet használunk ismét, ebben mérettől függően 6-10 percig főzzük, ezután jeges vízbe tesszük, megállítva ezzel a túlfőzést. A sajthabhoz a tejszínt felforraljuk, majd turmixgépben hozzáadjuk a sajtot. Sóval ízesítjük, szitán átszűrjük, és még melegen habszifonba töltjük.

Tálaláshoz a homárhúst langyos vajjal locsolgatva felmelegítjük. A spárgánk megmaradt szárait zöldségpucoló segítségével vékony csíkokra vágjuk, majd a forrázott spárgafejekkel együtt dresszinggel ízesítjük. A dresszinghez az ecetet, mézet, olívát csipet sóval elkeverjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább