Receptek

Sült kacsamell gyöngyhagymával, tamarindmártással

Sült kacsamell gyöngyhagymával, tamarindmártással

Segal Viktor receptje 4 fő részére

TAMARINDMÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg préselt tamarindpaszta
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk friss gyömbér, reszelve
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 2 db kaffir lime levele (lehetőleg friss)
ELKÉSZÍTÉSE:

Egy lábasba tesszük a tamarindpasztát (Ázsia-boltokban kapható), majd felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Lassú tűzön főzzük, amíg a paszta feloldódik. Hozzáadjuk a gyömbért, a kaffir lime levelét (a thai és a laoszi konyha kedvelt, egzotikus aromájú fűszernövénye a kaffir lime), a vaníliát, a cukrot. Kb. 15-20 percig főzzük, közben néha ellenőrizzük az édességét (ha túl savanyúnak érezzük, még kevés cukrot adunk hozzá). Figyeljünk, hogy ne sűrűsödjön be túlságosan. Leszűrjük, és felhasználásig félretesszük.

SÜLT KACSA

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db 30 dkg-os kacsamellfilé
  • vaníliás tengeri só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kb. centinként átlósan beirdaljuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd beletesszük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. Alacsony hőfokon, lassan, kb. 3-5 percig sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon. A zsiradékot leöntjük, csak néhány evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A lángot erősre vesszük, a húst megfordítjuk, majd minden oldalán megpirítjuk. A kiolvadt zsírból félreteszünk a hagymához 1-2 evőkanálnyit. A húst a sütőbe tesszük, majd kb. 4-5 perc alatt készre sütjük, a közepe maradjon rózsaszínű.

GYÖNGYHAGYMA

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg gyöngyhagyma meghámozva
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 1 ek kacsazsír
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A gyöngyhagymát egy kisméretű lábosba helyezzük, fűszerezzük és a kacsazsíron 8-10 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, kevés folyadékot adhatunk hozzá.

TÁLALÁS:

A gyöngyhagymát a tányérra halmozzuk, erre helyezzük a vaníliás tengeri sóval megszórt hússzeletet és körbelocsoljuk a tamarindmártással. Retekcsírával díszíthetjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább