A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült vörös márna articsókával, gránátalmás zöld salátával

Segal Viktor receptje

2019. február 12.
  • 8 db vörösmárnafilé
  • 8 db kisméretű olajban eltett articsóka, félbevágva
  • 1 db gránátalma, kimagozva
  • 15 dkg salátakeverék

AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek zöldcitromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • só, fehér bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A zöldcitromlében elkeverjük a sót és a fehér borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, kézi habverővel összekeverjük. Közvetlenül tálalás előtt megsütjük a halfiléket: a halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb. két percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.

TÁLALÁSA:
Tálalásnál a tányérra halmozzuk az öntettel összeforgatott salátaleveleket és az articsókát. Ráhelyezzük a vörösmárnát (adagonként kettőt), és megszórjuk a gránátalmamagokkal.


hal , gránátalma , articsóka , zöldcitromlé , fehér bors , vörösmárnafilé , saláta keverék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra