Receptek

Sült vörös márna articsókával, gránátalmás zöld salátával

Segal Viktor receptje:

Sült vörös márna articsókával, gránátalmás zöld salátával

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db vörösmárnafilé
  • 8 db kisméretű olajban eltett articsóka, félbevágva
  • 1 db gránátalma, kimagozva
  • 15 dkg salátakeverék

AZ ÖNTET

HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek zöldcitromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • só, fehér bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldcitromlében elkeverjük a sót és a fehér borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, kézi habverővel összekeverjük. Közvetlenül tálalás előtt megsütjük a halfiléket: a halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb. két percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.

TÁLALÁSA:

Tálalásnál a tányérra halmozzuk az öntettel összeforgatott salátaleveleket és az articsókát. Ráhelyezzük a vörösmárnát (adagonként kettőt), és megszórjuk a gránátalmamagokkal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.