Receptek

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

Palágyi Eszter receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sütőtök, megsütve, ebből 200 g-ot félreteszünk
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 g vaj
  • 5 g currypor
  • 2 ek hársméz
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 gerezd szeletekre vágott fokhagyma
  • 1 l hús- vagy zöldségleves
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A tököt hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd 195 °C-os sütőben, alufóliával letakarva készre sütjük, nagyjából 1 óra alatt. Amíg sül a tök, az olívaolajon puhára dinszteljük a finomra aprított hagymát a kakukkfűvel és a fokhagymával. Amikor kissé megpuhult, hozzáadjuk a mézet és enyhén karamellizáljuk. Beletesszük a sült tök kikapart húsát, felöntjük a húslevessel. Ízesítjük a curryporral, sóval, borssal, majd felforraljuk. Turmixgépben simára pürésítjük. Mini sült tökben tálalhatjuk. A tálaláshoz a félretett 200 g sütőtökből pürét készítünk, de tehetünk hozzá mákos-szilvás kenyérpirítóst, pirított tökmagot vagy tökmagolajat is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.