Receptek

Sütőtökkrémlevesmézes puszedlis túrógombóccal

Sütőtökkrémlevesmézes puszedlis túrógombóccal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,2 kg sütőtök
  • 10 dkg póréhagyma
  • 30 dkg túró
  • 1-2 ek búzadara
  • 2 l alaplé
  • 0,3 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mézes puszedli

ELKÉSZÍTÉSE:
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk, majd 160 °C-os sütőben 40-50 percig sütjük. Ezalatt a hagymát megfonnyasztjuk kevés olívaolajon, és hozzáadjuk a sütőtököt. Felöntjük alaplével, tejszínnel, és forrás után turmixoljuk. Ízesítjük sóval, esetleg mézzel. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojást, sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Gombócolás előtt hűtőben pihentetjük. Főzés után mézespuszedli-morzsába forgatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább