Receptek

Szerzetesek eledele pirított dióval, tökmagolajjal

Szerzetesek eledele pirított dióval, tökmagolajjal

Varga J. Viktor receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2 db cukkini
  • 1 db cékla
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 marék dió
  • tökmagolaj
  • só, bors

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd rusztikus darabokra vágjuk. Vizet forralunk, és a zöldségeket megfőzzük úgy, hogy még ropogósak legyenek. A céklát főzzük utoljára, hogy ne színezze meg a vizet. A leszűrt zöldségeket összekeverjük és tökmagolajjal, sóval, borssal pár perc alatt fedő alatt átmelegítjük. Tálaláskor tetejére szórjuk a pirított diót, kevés tökmagolajjal meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.