Receptek

Szerzetesek eledele pirított dióval, tökmagolajjal

Szerzetesek eledele pirított dióval, tökmagolajjal

Varga J. Viktor receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2 db cukkini
  • 1 db cékla
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 marék dió
  • tökmagolaj
  • só, bors

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd rusztikus darabokra vágjuk. Vizet forralunk, és a zöldségeket megfőzzük úgy, hogy még ropogósak legyenek. A céklát főzzük utoljára, hogy ne színezze meg a vizet. A leszűrt zöldségeket összekeverjük és tökmagolajjal, sóval, borssal pár perc alatt fedő alatt átmelegítjük. Tálaláskor tetejére szórjuk a pirított diót, kevés tökmagolajjal meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább