Receptek

Szilvásváradi pisztrángrolád

Szilvásváradi pisztrángrolád

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db pisztrángfilé bőr nélkül
  • 20 dkg
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg friss torma
  • 1 db édeskömény
  • 4 db csillagánizs
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 db angolzeller
  • 30 dkg vargánya
  • 1 db lime leve
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg színes sárgarépa
  • 2 db narancs leve
  • 2 dl zöldségalaplé
  • gyömbér
  • koriander
  • olívaolaj
  • citrombors
  • mikrosaláta

ELKÉSZÍTÉSE:
A friss pisztrángot só-cukor keverékével gravlaxszerűen pácoljuk 8 percig. Hideg vízzel leöblítjük, majd 52 °C-on 8 percig szuvidoljuk. Az édesköményt csillagánizzsal 75 °C-on szuvidoljuk, majd hideg vajjal, tejszínnel krémmé mixeljük. Az angolzellert apró kockára vágjuk, majd forrázzuk. A vargányagombát szintén kockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk. Citromborssal, citruslevekkel és olívaolajjal salátát készítünk belőle. A színes sárgarépákat zöldségalaplével, narancslével, gyömbérrel puhára pároljuk, hideg vajjal turmixoljuk, korianderrel ízesítjük. Tálaláskor a formázott pisztrángroládokat szeleteljük, tányérra helyezzük a salátánkat, krémeket helyezünk mellé, mikrosalátákkal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.