Receptek

Szürkemarhaborjú-szűzpecsenye méteres babbal körítve

Szürkemarhaborjú-szűzpecsenye méteres babbal körítve

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg szűzpecsenye (négyfelé vágva, kissé megklopfolva és kerekre formázva)
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 20 dkg kék sajt (gorgonzola)
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg méteres zöldbab
  • 1 cső főtt kukorica

ELKÉSZÍTÉSE:
A szűzpecsenyeszeleteket sózzuk, majd olajba forgatjuk. Fóliával lefedve pár órát pihentetjük. A babot megmossuk, és levágjuk a végeit. Egészben, darabolás nélkül főzzük 6-7 percig egy nagy lábos forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük és forrón tálaljuk.

Felforrósítunk egy serpenyőt, és megsütjük az olajos szűzpecsenyeszeleteket. Sütés közben rádobjuk a vajat. Süthetjük angolosra-félangolosra, ki hogyan szereti. A szeleteket kivesszük a serpenyőből, és egy tálra tesszük.

A kék sajtot a serpenyőbe dobjuk és villával szétnyomkodjuk. Ráöntjük a tejszínt, és kevergetve mártássá főzzük, majd a mártásba tesszük a hússzeleteket. Ízesíteni nem szabad, mert a gorgonzola tökéletesen elég ízesítő. Egy tányéron körben elhelyezzük a forró babot, középre mártást teszünk, tetejére a szüzet, és mellé tálaljuk a forró kukoricát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább