Receptek

Tárkonyos halleves gombával

Tárkonyos halleves gombával

Szöveg: Mautner Zsófia - Fotók: Erdőháti Áron - Stylist: László Ágnes

(4 adag)

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafej
  • 4 dkg vaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 ek liszt
  • 2 dl savanyúkáposzta-lé
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor friss tárkony
  • 4x10 dkg harcsafilé
  • 15 dkg gomba

Elkészítése:
A harcsafejből egy liter vízzel, hagymával, babérlevéllel alaplevet főzünk, leszűrjük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, majd habzó vajon néhány percig dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a halalaplével és a savanyúkáposzta-lével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén hozzáadjuk a tejszínt és a finomra aprított tárkonyt. A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, olívaolajon vagy vajon megsütjük, majd tálaláskor mindenki tányérjába teszünk egyet, és rámerjük a kész, forró levest. A gombát felszeleteljük, és forró serpenyőben megsütjük, ezt is tálaláskor tesszük a levesbe.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.