Receptek

Tárkonyos tápióka lágy tojássárgájával és füstöltlibamell-forgáccsal

Tárkonyos tápióka lágy tojássárgájával és füstöltlibamell-forgáccsal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg füstölt libamell
  • 30 dkg tápiókagyöngy
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 10 db tojássárgája
  • 0,2 dl szőlőmagolaj
  • 2 csokor tárkony
  • só, kristálycukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomot és a tárkony leveleit leforrázzuk, mindkettőt jeges vízbe tesszük. A zöld fűszert kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb víz maradjon benne, majd a szőlőmagolajjal erős fokozaton összeturmixoljuk, ezután leszűrjük. A paradicsomokat meghámozzuk és kevés sóval, cukorral meghintjük, majd sütőben 60 °C-on 1,5-2 órát szárítjuk. A tápiókát enyhén sós vízben folyamatos kevergetéssel 15-20 percig főzzük, leszűrjük, és még melegen összekeverjük a tárkonyos olajunkkal. A tojássárgájákat majdnem forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 15-20 mp-re, és már tehetjük is a tárkonyos tápiókánkra. Körbetesszük aszalt paradicsommal és hajszálvékonyra szeletelt libamellel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.