Receptek

Tiropita – spenótos-fetás rétes

Tiropita – spenótos-fetás rétes

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag réteslap
  • 20 dkg friss spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • olaj
  • fekete szezám

ELKÉSZÍTÉSE:
A spenótot kevés olívaolajon rövid idő alatt megfonnyasztjuk, s miután kihűlt, összekeverjük az összemorzsolt fetával. A réteslapot 10 cm széles csíkokra vágjuk. Egyet megkenünk olívaolajjal, majd ráteszünk egy másik lapot, és az egyik végébe egy kanál tölteléket helyezünk. Az egyik sarkából az ellenkező oldal széle felé háromszöget hajtunk, majd ugyanezt a formát követve addig hajtogatjuk, míg a végére nem érünk. Ha az összes kész, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vastagon megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmal és 190 °C-os sütőben szép barnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.