A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tiropita – spenótos-fetás rétes

Bereznay Tamás receptje

2018. augusztus 14.
  • 1 csomag réteslap
  • 20 dkg friss spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • olaj
  • fekete szezám
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A spenótot kevés olívaolajon rövid idő alatt megfonnyasztjuk, s miután kihűlt, összekeverjük az összemorzsolt fetával. A réteslapot 10 cm széles csíkokra vágjuk. Egyet megkenünk olívaolajjal, majd ráteszünk egy másik lapot, és az egyik végébe egy kanál tölteléket helyezünk. Az egyik sarkából az ellenkező oldal széle felé háromszöget hajtunk, majd ugyanezt a formát követve addig hajtogatjuk, míg a végére nem érünk. Ha az összes kész, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vastagon megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmal és 190 °C-os sütőben szép barnára sütjük.


feta , réteslap , spenót

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra