Receptek

Töltött uborka

Töltött uborka

Mautner Zsófia receptje (4 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db nagyobb kígyóuborka
  • 2 db nagyobb kovászos uborka
  • 30 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 5 dl leszűrt húsleves vagy alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 csokor kapor, finomra aprítva
  • néhány ág tárkony, finomra aprítva
  • citromhéj,csili a tetejére

ELKÉSZÍTÉSE:
A kígyóuborkákat zöldséghámozóval meghámozzuk, majd kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Karalábévájóval kivájjuk a közepüket, de nem teljesen, az aljuk ne lyukadjon ki. A belsejüket kidobjuk (az úgyis főleg mag és víz). A kovászos uborkákat nem kell meghámozni, és azok kivájt belsejét megtartjuk, a mártáshoz használjuk fel.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele az uborkák üregét (ez is a karalábévájó segítségével a legegyszerűbb).

A megtöltött uborkákat egy nagy serpenyőbe vagy alacsony lábasba állítjuk. Felöntjük a húslevessel, köré szórjuk a kovászos uborka belsejét, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Kivesszük az uborkákat, és a mártást behabarjuk a tejföllel.

Végül néhány evőkanál vízzel elkevert étkezési keményítővel kissé besűrítjük. Citrommal, ha szükséges, pici cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a kaprot és a tárkonyt. Melegen és hidegen is finom. Tálaláskor a tetejére reszelt citromhéjat, csilit és zöldfűszernövényt teszünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.