Receptek

Tonhal fish & chips

Fördős Zé, a repülő szakács receptje:

Tonhal fish & chips

4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg vöröstonhalfilé
  • 2 db tojás
  • 70 g liszt
  • 70 g panko morzsa (ázsiai boltokban kapható, durva, szilánkos morzsa)
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 50 dkg sütni való burgonya
  • étolaj a sütéshez

WASABIS MAJONÉZ

HOZZÁVALÓK:
  • 2 dl majonéz
  • 2 tk wasabipaszta
  • 1 mk lime-lé
ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplit hosszában vékony szeletekre vágjuk, hogy szép nagy chipseket kapjunk majd. 180 °C-os, bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, majd sütőlapra tesszük. Pár perc alatt 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük. A sütőből kivéve finoman megszórjuk sóval. A tonhalat ujjnyi vastag hasábokra vágjuk, és bepanírozzuk: először lisztbe, majd kissé felvert, sózott tojásba, végül a fekete szezámmaggal elkevert panko morzsába forgatjuk. 160 °C-ra forrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bepanírozott tonhalrudakat. Éppen csak addig sütjük, amíg a morzsa aranybarna lesz, papírtörlőn lecsepegtetjük, és hosszában kettévágjuk a hasábokat − a halnak belül szép rózsaszínűnek kell lennie. Pelyhesített tengeri sóval megszórjuk, és a majonézzel, valamint a chipsszel tálaljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább