Receptek

Túrógombóc barackkal és mézes tejföllel

Patai Lajos receptje

2020. július 26.
  • 1 kg túró
  • 14 dkg búzadara
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • 1 dkg cukor
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg méz
  • 3 dkg házi baracklekvár
  • 5 dkg zsemlemorzsa


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A túrógombóc összetevőit (túró, búzadara, tojás, só) előző este alaposan összedolgozzuk, hűtőbe helyezzük.

Másnap gombócokat formázunk, és forrásban lévő cukros vízben kb. nyolc perc alatt kifőzzük.

A tejfölt ízlés szerint bekeverjük mézzel és fahéjjal. A mélytányérba tejfölt teszünk, ebbe belehelyezzük a pirított morzsába forgatott gombócokat, a tetejére pedig baracklekvárt rakunk.



túró , búzadara , tojás , fahéj , tejföl , méz , baracklekvár , zsemlemorzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra