Receptek

Túrógombóc mézes tejföllel

Túrógombóc mézes tejföllel

Patai Lajos receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg túró
  • 14 dkg búzadara
  • 4 db tojás
  • 1 csipet
  • fahéj
  • 1 dkg cukor
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg méz
  • 3 dkg házi baracklekvár
  • 5 dkg zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉSE:

A túrógombóc összetevőit (túró, búzadara, tojás, só) előző este alaposan összedolgozzuk, hűtőbe helyezzük. Másnap gombócokat formázunk, és forrásban lévő cukros vízben kb. nyolc perc alatt kifőzzük. A tejfölt ízlés szerint bekeverjük mézzel és fahéjjal. A mélytányérba tejfölt teszünk, ebbe belehelyezzük a pirított morzsába forgatott gombócokat, a tetejére pedig baracklekvárt rakunk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább