Receptek

Túrós-meggyes mousse

Túrós-meggyes mousse

Nagy Attila, derecskei cukrász receptje

HOZZÁVALÓK:

Tészta: 

  • 15 dkg répa reszelve
  • 10 dkg mandula darálva
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • fél citrom héja és leve
  • csipet sütőpor
  • 10 dkg mézes müzli
  • 0,3 dl fehér bor      

Krém:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db lime héja
  • 0,5 kg puding kihűlve! (3,5 dl tej, 3,5 dkg pudingpor, 14 dkg cukor)
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg tejszínhab
  • 1 dkg zselatin
  • 20 dkg meggylekvár

ELKÉSZÍTÉSE:

Tészta elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük és szilikonon kisütjük.

Sütés ideje: 20 perc 160°C-on

Krém elkészítése:

A pudingot a porcukorral a lime-al, a vaníliás cukorral és a túróval összekeverjük, majd a felvert tejszínhabbal lazán összekeverjük és végül a feloldott zselatinnal megforgatjuk.

Vaxpapírral bélelt ovális formába alulra helyezzük az előre elkészített tésztát, félig megtöltjük krémmel, meggylekvárral a nyomózsákból 0,5 cm réteget helyezünk, a maradék részt a krémmel kitöltjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd levesszük a formát. Tetejét csokidarabokkal és egy kevés áfonyalekvárral, ízlés szerint citromfűvel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.