Receptek

Tyúkhúsleves grízgaluskával

Tyúkhúsleves grízgaluskával

Kerekes Sándor receptje

LEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tyúk (2-2,5 kg)
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 3 cm gyömbér
  • 30 szem egész fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma, héjával együtt
  • 1 fej fokhagyma
  • ízesítőcsokor: petrezselyem, kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

ELKÉSZÍTÉSE:
A tyúkot megtisztítjuk, hideg vízben főzni kezdjük. Az első forrás után szűrőkanállal leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és az ízesítőcsokrot. A vöröshagymát előtte félbevágjuk, a héját rajta hagyjuk, és száraz serpenyőben barnára pirítjuk, így adjuk a leveshez. Alacsony lángon 3-4 órán át főzzük.

GRÍZGALUSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg gríz
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojást, grízt, zsírt, a felaprított petrezselymet és a sót villával összekeverjük és fél órán át pihentetjük. Ezután kézzel 2 dekás galuskákat formázunk belőle. Gyöngyöző vízben negyven percig főzzük, majd a főzővízben hagyjuk kihűlni. A forró levessel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.