Receptek

UHA leves (orosz halleves)

UHA leves (orosz halleves)

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 1 l zöldség- vagy halalaplé
  • 300 g harcsafilé
  • 200 g lazacfilé
  • 3 db szárzeller
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom leve
  • 1 ek olaj
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db csillagánizs (elhagyható)

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon, közepes lángon 4-5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt petrezselyemgyökeret, a csillagánizst és a babérlevelet, majd a feldarabolt szárzellert. Néhány percig dinszteljük, majd felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük. Közben a halakat 3-4 centis kockákra vágjuk, egy teáskanál sóval összeforgatjuk és hagyjuk állni. 20 perc után a leveshez adjuk, 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, kaprot és a citromlevet. Tálalhatjuk forrón, de meleg nyári napokon langyosan vagy hidegen igazán frissítő leves.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.