Receptek

Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas

Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas

Szabó Zsolt receptje 5 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 5 db kb. 25 dkg lesütött mangalicaoldalas
  • 20 dkg vegyes virágméz
  • 8 dkg friss paradicsom
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 dkg lila hagyma
  • 50 dkg kristálycukor
  • 8 dkg írós vaj
  • 12 dkg kukoricadara
  • 20 ml vörösborecet
  • só, bors, csípős paprika ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A lesütött oldalasokat kimelegítjük a zsírból, lecsepegtetjük. A méz felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott, lebőrözött paradicsomot, a vékony karikára vágott csípős paprikát, sót, kevés borsot, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ez után a lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. Egy edényben a maradék virágmézet feltesszük melegedni, majd ebbe rakjuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, néhány perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, jó minőségű borral pótoljuk az elpárolgó folyadékot. Végül cukorral, vörösborecettel pikánsra ízesítjük, és vajdarabokkal dúsítjuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Közben a lesütött oldalasokat megforgatjuk a mézes csípős pácban, tepsibe rendezzük, néhány perc alatt ropogós pirosra sütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. 7,5 dl vizet felforralunk egy csipet sóval és egy evőkanál mangalicazsírral. Állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a forrásban lévő vízbe a kukoricadarát, majd az újraforrástól számított 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Azonnal, melegen tálaljuk az elkészült ételt, friss petrezselyemmel díszíthetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább