Receptek

Whiskys finomságok

Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptje

2020. július 20.

Skót forró csoki hozzávalók:

  • 1 adag forró csoki
  • 3 cl whisky
  • narancskivonat

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • cukorkonfetti

Habcsókos whisky

  • 4 cl whisky  
  • 1 nagy kocka jég
  • Whisky habkarika (A jól ismert habcsók-receptet fűszerezzük egy cseppnyi whisky-esszenciával!)

A habcsók díszítéséhez:  

  • céklapor és/vagy citromos cukor

Whisky karamellel

  • 4 cl whisky
  • házi vanília szirup (vaníliaszirup, citromlé, friss narancs)

A vaníliás whisky tetejére:

  • naranccsal és citromhéjjal ízesített, karamellizált tojásfehérjehab

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Bár a klasszikus, kandalló mellett bóbiskolós, az ablakon keresztül havas fenyvesekre kikandikálós téli estek még váratnak magukra, a szürke, esős napokat is érdemes bekuckózással befejezni.

Ebben pedig a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whisky-variáció, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen.

Skót forró csoki
A skótok számára a whisky olyan, mint nekünk paprika: minden ízletesebb lesz tőle, ebbe pedig a forró csoki is beletartozik!


Habcsókos whisky

A méltatlanul elhanyagolt brit gasztronómia világhírű elemeiből fantasztikus ízélményt kreálhatunk: nem kell hozzá más, csak az angol eredetű édesség, a habcsók és a skótok nemzeti itala.


Whisky karamellel

A whiskyhez általában nem a karamell vagy a vanília ízét társítanánk, pedig kiváló kiegészítői az „élet vizének”.



koktél , whisky , forró csoki , narancskivonat , tejszínhab , cukorkonfetti , házi vanília szirup , céklapor , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra