Receptek

Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

MBTBD receptje

HOZZÁVALÓK: 
  • 100 g sós szalonna, 2 mm-es kockára vágva
  • 125 g hagyma, vékonyra szeletelve
  • 350 g zellergumó, meghámozva, negyedelve, 1 cm-es kockára vágva
  • 400 ml tej
  • 600 ml zöldség- vagy csirkealaplé
ELKÉSZÍTÉSE:

Nyeles lábost közepes lángra teszünk, felmelegítjük. Beletesszük a kockára vágott szalonnát, 2 percig hagyjuk kiolvadni a zsírját, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a hagymát és a zellert. Megsózzuk, kicsire állítjuk a lángot, és legalább 5 percig hagyjuk izzadni. Amikor a hagyma már megpuhult, felöntjük a tejjel és az alaplével, felforraljuk. 30 percig lassan forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk. Botmixerrel összekeverjük, finom szűrőn leszűrjük, sózzuk-borsozzuk. Tálaláskor felmelegítjük, habosítjuk.

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.