Receptek

Zsályás-citromos vajban sült szürke harcsa sóskasalátával

Zsályás-citromos vajban sült szürke harcsa sóskasalátával

Gyurik Gábor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60-70 dkg megtisztított harcsafilé
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 kisebb csokor sóskalevél
  • 20-25 dkg fejtett lóbab vagy vajbab
  • zsályalevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A halfiléket kb. kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, majd teflonos serpenyőben, felhevített tisztított vajban a zsályalevelekkel és a citromkarikákkal körbesütjük. A frissen fejtett lóbabot sós, lobogó vízbe dobjuk, és pár perc alatt puhára főzzük, majd egyből jeges vízben lehűtjük. Tálalás előtt kevés vajban megmelegítjük, ekkor adhatjuk hozzá a sóskaleveleket, és néhány másodperc alatt összeforgatjuk. Készíthetünk hozzá citromos-zsályás vajmártást, vagy akár hollandi mártást is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.