Receptek

Zsendicés retekcsírasaláta almával, tökmagolajjal

Zsendicés retekcsírasaláta almával, tökmagolajjal

Segal Viktor receptje (4 adag)

ZSENDICEKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zsendice (vagy friss ordasajt, ricotta)
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg retekcsíra
  • 2 db közepes nagyságú zöldalma 1 cm-es kockára vágva
  • 2 ek tökmagolaj
  • 1 tk pirított szezámmag
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A zsendicét (krémes, lágy, édeskés, enyhén sózott savósajtkrém) egy keverőtálban habverő segítségével keverjük krémes állagúra. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá két-három evőkanálnyi tejszínt. Adjuk hozzá a citrom levét és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. A saláta alapanyagait keverjük össze, fűszerezzük. Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, helyezzünk rá adagonként egy-egy evőkanálnyi zsendicekrémet, és locsoljuk meg tökmagolajjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.