Az európai felhasználók igényeit szem előtt tartva készült az új kenyérsütő a Panasonicnál, amely pont olyan hagyományos, ovális formájú, ropogós héjú kenyeret készít, mint a sarki pékség.
A Croustina ZP2000 előreláthatólag ősszel kerül a boltokba: a 30 éves sütési tapasztalattal épített gép 18 különböző, kényelmes automata programjával
egyszerűen készíthetünk süteményeket, pizzatésztát, lekvárt és gluténmentes kenyereket a családi étkezésekhez vagy vendégségbe
- elhagyhatunk minden fölösleges adalékot, ami megtalálható a bolti kenyerekben.
A fejlesztésénél Dr. Morgaine Gaye-jel, az élelmiszerek jövőjét kutató szakemberrel konzultált a Panasonic, aki szerint a textúra az egyik legfontosabb trend:
„Olyan világban élünk, amely egyre virtuálisabb és modernebb, ám lapos, szűk és digitális. A textúrák új izgalmat és élményt visznek az életünkbe, ezért
egyre fontosabb szerepet töltenek be különösen az élelmiszereknél, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kap az, hogy milyen érzetet ad egy étel a szájban, illetve hogy milyen annak az íze.”
A kézzel készített, tökéletes, ropogós kenyérhéj eléréséhez keményebb tésztára van szükség, de a már nem szükséges órákig kézzel dagasztani és formázni: az optimális kialakítású dagasztókés kinyújtja a tésztát, miközben az az ovális sütőforma bordás falához tapad. Ez a folyamat a kézműves dagasztás mozzanatait utánozza!
Az fűtési konstrukciónak köszönhetően a Croustina úgy működik, mint egy hagyományos pékkemence. A fedő innovatív, tükröződő belső felülete és az edényt körülvevő központi sütőegység együttese egyenletesen osztja el a hőt a kenyér tetején, hogy egybefüggően ropogós héjú kenyeret vehessünk ki a sütőből.