GasztroHírek  » 

Ropogós kenyérhéj otthon is

Ropogós kenyérhéj otthon is

2018.08.30.  | MKO

A kenyérsütők gépek egyik leggyengébb pontja, hogy a tészta és a kenyérhéj állaga nem az igazi – úgy tűnik, e téren is van fejlődés.

Az európai felhasználók igényeit szem előtt tartva készült az új kenyérsütő a Panasonicnál, amely pont olyan hagyományos, ovális formájú, ropogós héjú kenyeret készít, mint a sarki pékség.

A Croustina ZP2000 előreláthatólag ősszel kerül a boltokba: a 30 éves sütési tapasztalattal épített gép 18 különböző, kényelmes automata programjával

egyszerűen készíthetünk süteményeket, pizzatésztát, lekvárt és gluténmentes kenyereket a családi étkezésekhez vagy vendégségbe

- elhagyhatunk minden fölösleges adalékot, ami megtalálható a bolti kenyerekben.

A fejlesztésénél Dr. Morgaine Gaye-jel, az élelmiszerek jövőjét kutató szakemberrel konzultált a Panasonic, aki szerint a textúra az egyik legfontosabb trend:

 „Olyan világban élünk, amely egyre virtuálisabb és modernebb, ám lapos, szűk és digitális. A textúrák új izgalmat és élményt visznek az életünkbe, ezért

egyre fontosabb szerepet töltenek be különösen az élelmiszereknél, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kap az, hogy milyen érzetet ad egy étel a szájban, illetve hogy milyen annak az íze.”

A kézzel készített, tökéletes, ropogós kenyérhéj eléréséhez keményebb tésztára van szükség, de a már nem szükséges órákig kézzel dagasztani és formázni: az optimális kialakítású dagasztókés kinyújtja a tésztát, miközben az az ovális sütőforma bordás falához tapad. Ez a folyamat a kézműves dagasztás mozzanatait utánozza!

Az fűtési konstrukciónak köszönhetően a Croustina úgy működik, mint egy hagyományos pékkemence. A fedő innovatív, tükröződő belső felülete és az edényt körülvevő központi sütőegység együttese egyenletesen osztja el a hőt a kenyér tetején, hogy egybefüggően ropogós héjú kenyeret vehessünk ki a sütőből.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.