GasztroHírek  » 

Rosenstein Tiboré a 2018-as Gundel-díj

Rosenstein Tiboré a 2018-as Gundel-díj

2018.09.30.  | MKO

November 25-én adják át Rosenstein Tibornak a Gundel Károly életműdíjat – jelentette be Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Szakmai szervezetek, a BGE és a Gundel család javaslatai tizenegy szakembert jelöltek 11 idén, végül kétkörös szavazással Rosenstein Tiboré lett a 2018-as Gundel-díj. Az idei jelöltek Lakatos Mihály, Hoffmann József, Stróh Péter, Amrein Csaba, Gombás András, Meskál Tibor, Szulló Szabina, Meződi Alice, Rosenstein Tibor, Miklós Beatrix, Nagy Tibor voltak.

A 2014-ben alapított díj átadójának díszebédjét a tavaly elhunyt Jakabffy László tanítványai főzik: Ádám Csaba, Bicsár Attila, Feke Zoltán, Győrffy Árpád, Jászai Tibor, Varju Viktor és Vidák Zoltán – a vendeglatasmagazin.hu információja szerint a menüben kocsonya, fogas rác módon, borscs leves, kacsacomb párolt káposztával, borjú Kedvessy módra és túró gombóc kap majd helyet.

A Gundel-díj eddigi nyertesei:

Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.

Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

Csapody Balázs – 2017.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.