Receptek

Sajttorta

Sajttorta

Forgó Étterem receptje 1 db 26 cm átmérőjű tortaformához (kb. 14-16 adag).

TORTAALAP

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg omlós keksz,darálva
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg dió durvára darálva
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 ek tejszín
  • csipet fahéj

KRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg mascarpone
  • 50 dkg tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek keményítő
ELKÉSZÍTÉSE:

A torta alapját jól összedolgozzuk és a tortaforma aljába egyenletesen elnyomkodjuk. A krémhez az alapanyagokat szintén jól összedolgozzuk (lehet robot- géppel is). Ezt a krémet töltjük az alapra, és 140 °C-os sütőben 50-55 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután már könnyen szeletelhető

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább