GasztroHírek  » 

Sauska 48: új étterem Bicsár vezetésével

2017.06.17.  | MKO

Bicsár Attila, az Alabárdos egykori séfje a külföldi kitérő után hazatér: Villányba megy, hogy a Sauska pincészet új éttermét vezesse.

„Régi tervünk volt, hogy villányi borászatunk kóstolóját étteremmé alakítsuk. Bicsár Attilával pedig sok év barátság után most végre úgy kereszteztük egymás útjait, hogy kreatív séfként részt tud venni a konyhai világunk kialakításában. Hasonlóan gondolkodunk finomról és szépről, formáról és tartalomról, életről és munkáról. Kalandjait a nagyvilágban nagy örömmel követtük és

alig várjuk, hogy élményei a tányéron is formát kapjanak. Felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron itthon, a Sauska 48-ban.”

– írták a Facebookon.

Bicsár Attila kreatív séf  helyi kollégáival,  Forgó Endrével és Fetter Tamással modern magyar konyhát ígér nemzetközi árnyalatokkal, családias stílusban.
“Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi.

Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi  ismerős magyar konyhánk maradjon. Felszabadult falusi gourmet, világkonyha színekkel.”

- fogalmazott a közleményben a séf.
A borlapon a pincészet és tokaji társborászata valamennyi elérhető évjátata szerepel majd, ősztől tematikus vacsorákat is terveznek a szezonalitás jegyében, alkalmanként külföldi szőlész-borász barátaik bevonásával.
A 48-as helyrajzi szám alatt található 48 férőhelyes étterem tavasztól őszig a környező dűlők által körülölelt tágas panorámaterasszal is várja a vendégeket.

Az új étterem címe:

Sauska 48
7773. Villány
48/10 hrsz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.