GasztroHírek  » 

Sikeres magyar szereplés az ifjúsági szakácsvilágbajnokságon

2018.09.18.  | MKO

Az ARAZ Étterem Chef-de-Cuisine-je, Barka Áron nemzetközi szakácsversenyen zsűrizett Taipeiben.

A Chaine des Rotisseurs világszervezet ifjúsági szakácsvilágbajnokáságának idén Taipei adott otthont. A nemzeti előválogatót a hazai Chaine Egyesület 2018. június 7-én rendezte meg, melynek megnyerésével Kiss Erik (a Four Seasons Budapest szakácsa) szerezte meg a jogot, hogy Magyarország színeiben versenyezzen.

A 12 tagú, elismert szakemberekből álló kóstolózsűri tagjaként, Barka Áron, Maitre Rotisseur (az ARAZ Étterem Chef de Cuisine-je) vett részt, aki immáron negyedik alkalommal bizonyította rátermettségét az internacionális zsűri munkájában.

Erik kiváló képzettségének és kiemelkedő kreativitásának köszönhetően 22 versenyző közül az előkelő negyedik helyen végzett.

A győztes idén kanadai versenyző lett, a dobogóra még a német és a finn fiatal állhatott fel. Áron a kitűnő szakmai kapcsolódás lehetőségén túl kiemelte az ázsiai kultúra, az inspiráló környezet, a gasztronómiai sokszínűség nyújtotta előnyöket. Jövőre Kanadában folytatódik a történet:

A Chaine des Rotisseurs társaságot 1248-ban Franciaországban alapították

azzal a céllal, hogy teret adjanak a tradíciókat megtartó, ugyanakkor az innovatív újításokat is felvállaló magas szintű gasztronómiának. Magyarországon a rend jövőre ünnepli alapításának 30. évfordulóját.”

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.