GasztroHírek  » 

Sikerfilmek az Aria Hotel mozitermében

Sikerfilmek az Aria Hotel mozitermében

2018.11.20.  | MKO

A Cirko Film, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és az Aria Hotel Budapest együttműködésével folytatódik az őszi moziszezon. A szálloda mozi minőségű vetítőterme, a Teatro Aria március végéig minden kedden hollywoodi klasszikusokat, magyar és nemzetközi sikerfilmeket vetít. A filmrajongók a High Note SkyBarban kezdhetik az estét, amely az álomgyár aranykorát idéző díszletben filmművészet által ihletett tematikus fine drinking bármenüt kínál. Egy-egy este erejéig a budapesti forgatagból filmforgatást idéző miliőbe csöppenhet és mozicsemegékből töltekezhet, aki ellátogat a Bazilika szomszédságába.

Gyakori, hogy a mozik levesznek műsorukról egy-egy olyan filmet, amelyet még sokan meg szeretnének nézni. Örülök, hogy a legnépszerűbb filmjeink közül néhány ismét bemutatásra kerül egy szokványostól eltérő moziélmény részeként - mondta el Balassa Péter a Cirko Film vezetője, akik A négyzet, Paterson, Ízlés szerint fűszerezve, Vendégek, Könyvesbolt a tengerparton, Csak a szerelem számít, Kezedben a sorsod és a Férfiak fecskében című filmek bemutatásában működnek együtt a szállodával.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum korábban Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer magyarországi látogatásának eseményei kapcsán kooperált az Aria Hotellel. Most a Sose halunk meg és a Macskafogó felújított változatát mutatják be közös akció részeként. Van, aki forrón szereti, Casino Royale, Grand Budapest Hotel, A nagy Lebowski, majd Karácsonyra hangolódva az Igazából szerelem – néhány további film az 5.1-es Dolby Stereo technikával felszerelt, földszinti Teatro Aria vetítési listájáról, amely egyúttal az Aria Hotel Budapest tetőbárjának őszi-téli fine drinking menüjét is inspirálta.

A filmvetítéseket nachos és sajtszósz helyett különleges gasztronómiai-élmény kíséri: Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban, de keddenként a Teatro Aria is kínál szűkített mozimenüt a vetített filmhez passzoló koktéllal.

Aki a High Note SkyBarban kipróbálja, milyen az, amikor a vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal dekorált hollywoodi enteriőrben a kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik, fizetéskor mozikupont is kap az adott hónap vetítési listájával.

Azok pedig, akik komolyabban veszik a készülődést a filmpremierek hangulatát idéző élményre, kezdhetik az estét a hotelben található Harmony Spa 60 perces Pretty Woman arckezelésével. A CirkoFilm és a Magyar Nemzeti Filmarchívum együttműködésével 2019. március 31-ig zajló vetítések ingyenesek, de fogyasztáshoz, és a terem 50 főben maximált befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötöttek. Részvételi szándékot a pr@ariahotelbudapest.com címen lehet jelezni. A helyfoglalás érkezési sorrendben, minden kedden 18:30-tól lehetséges, a filmvetítések 19:00-kor kezdődnek.

A moziműsort ide kattintva olvashatja el.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.