GasztroHírek  » 

Sokkoló élmény miatt hagyta ott műsorát a séf

Sokkoló élmény miatt hagyta ott műsorát a séf

2018.03.10.  | Orbán Szilvia

A nálunk Szombati főzőcske címen futó gasztroshow arca, James Martin elmondta, miért döntött úgy, hogy több sikeres évad után abbahagyja a forgatást.

A Saturday Kitchen és James Martin brit sztárszakács neve az elmúlt tíz évben tökéletesen összefonódott, azonban a séf sokak bánatára tavaly bejelentette, hogy otthagyja a szériát. A napokban ennek okáról, illetve az életébe bevezetett új egyensúlyról, valamint új könyvéről is beszélt egy tévéműsorban.

Martin elmondta, hogy döntéséhez a végső lökést egy tragikus eset adta: szemtanúja volt egy ember halálának.
„A munka volt az alap, a minden. Épp külföldön dolgoztam; több embert megismertem, köztük egy velem egykorú férfit, aki hasonló munkaetikával élte az életét. Rajongott a munkájáért. Szó szerint öt perccel azután, hogy beszéltem vele, az illető felment a színpadra és összeesett. Mire padlót ért, már nem élt” – idézte fel az eseményeket a tévés séf. „Mindenkit mélységesen sokkolt az eset.

Hazafelé a repülőn elhatároztam, hogy újragondolom az eddigi életemet.”

Egy másik interjúban így nyilatkozott: „Ez volt az a pont, amikor elhatároztam, hogy változtatok. Ez nagyjából egy éve történt; abban az évben

összesen csak négy napot vettem ki, a megelőző évben pedig mindössze öt napot voltam szabadságon.

Részben tehát ez az oka annak, hogy otthagytam a Szombati főzőcskét.”

Martin tavalyi távozása továbbra is lázban tartja a műsor kedvelőit; sokan tudni vélik, hogy a séf kedvezőbb ajánlatot kapott, mások pedig már a Sütimester című (The Great British Bake Off), nagysikerű műsorban látják műsorvezetőként, egyelőre azonban nincsenek konkrétumok.

A séf a napokban egyébként egy rövid kórházi pihenő után tűnt fel újra a képernyőn. A Twitter-oldalán posztolt fotó tanúsága szerint Martin február elején kisebb operáción esett át, azóta azonban újra teljes erőbedobással dolgozik. Visszatért az éttermébe, és csak azzal foglalkozik, ami valóban örömmel tölti el.

Új könyve, az American Adventure, amely 80 klasszikus amerikai recepttel és exkluzív fotókkal mutatja be az Egyesült Államokban átélt kalandjait,

nemrég került a boltokba, és a neten is megrendelhető. (A könyv alapjául szolgáló, 20 epizódból álló show jelenleg is fut az ITV műsorán.)

Az amerikai szériában – mely a séf tavalyi, franciaországi sorozatát követi – Martin Kaliforniától (Napa, Sonoma, Santa Cruz, Los Angeles) Texason (Austin, San Antonio, Fort Worth, Dallas) és Louisianán (Lafayette, Baton Rouge, New Orleans) keresztül jobbnál jobb recepteket keresve átszeli az USA-t, hogy végül Philadelphia, Salem és Boston után New Yorkban fejezze be az izgalmas csavargást.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.