GasztroHírek  » 

Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival

Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival

2018.09.14.  | MTI

A Somló emblematkus szőlőfajtája, a juhfark legjobb tételeit vonultatja fel szombaton a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett 3. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.

A somlói juhfark bor a szőlőfajta és a termőhely tökéletes találkozásából születik. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a juhfark tudja legszebben megmutatni; és fordítva:

a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben.

Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor.

A Somlói Juhfark Ünnep legtöbb programjának a somlójenői Tornai Pincészet ad otthont.

Itt kerül sor a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett sétáló kóstolóra, melynek során Somló vezetői borászataitól huszonkilencféle juhfarkot ismerhetnek meg a látogatók.

A rendezvény első workshopja a juhfark eredetét, történetét és a somlói terroirral (termőhellyel) kialakult egyedülálló kapcsolatát vizsgálja, a Fiáth Attila borakadémikus által vezetett kóstoló a legtipikusabb juhfark tételeket keresi, majd ifj. Kamocsay Ákos borász a Tornai Pincészet díjnyertes juhfarkjait mutatja be.

Az érdeklődők jelentkezhetnek a Somló-hegy nevezetes dűlőit bejáró túrára, valamint pincelátogatásra is.

A Somlói Juhfark Ünnep részletes programja itt. található meg.

Somlói Juhfark Ünnep 

2018. szeptember 15., 11:00–20:00

Helyszín: Tornai Pincészet-Somló (Somlójenő, külterület hrsz. 1248)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.