GasztroHírek  » 

Sopron lehet a hazai sörgyártás regionális fellegvára

Sopron lehet a hazai sörgyártás regionális fellegvára

2018.03.21.

Közel 2 milliárd forintot költ Sopronban kapacitásfejlesztésre a HEINEKEN Hungária. A vállalat történetének legnagyobb beruházásával a Soproni Sörgyár 30 százalékkal bővítheti gyártási volumenét az elkövetkező két évben.

Korszerű gyártósor, erjesztőtankok, új készáruraktár és kiszolgáló helyiségek, logisztikai fejlesztések – ezek valósulnak meg abból a 6 millió euróból, tehát csaknem 2 milliárd forintból, amelyet a HEINEKEN Hungária az elkövetkező két évben költ el kapacitásbővítő beruházásokra Sopronban. A vállalat eddigi legnagyobb hazai fejlesztésével a Soproni Sörgyár tovább erősíti pozícióját a HEINEKEN csoporton belül. Ráadásul a 30 százalékkal nagyobb gyártási volumennel könnyebben kielégíthető a Soproni IPA Óvatos Duhaj iránti növekvő keresletet is.

A HEINEKEN hosszú távú elköteleződését mutató beruházással a 123 éves Soproni Sörgyár a hazai sörgyártás regionális fellegvára lehet. Részben azzal, hogy termékei gyártása során előnyben részesíti a jó minőségű hazai alapanyagokat és a hazai beszállítókat. Részben pedig azzal, hogy a hazai innovációra építve már nem csupán követi a fogyasztói trendeket, hanem a hazai nagyüzemi sörgyártás trendformáló műhelyévé válik”

– közölte José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.

José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatójaJosé Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója


A futó és tervezett beruházásokat bemutató gyárlátogatáson részt vett Barcza Attila, a soproni önkormányzat fejlesztési tanácsnoka, aki elmondta:

„Eddig is büszkeséggel töltött el, hogy nálunk készül Magyarország egyik legkedveltebb söre, a Soproni. Az pedig külön öröm, hogy tovább erősödik a város szerepe az ország sörgyártásában. A most bejelentett fejlesztések egyfelől azért fontosak, mert a biztonságos megélhetés mellé további perspektívát kínálnak a sörgyár dolgozóinak, valamint új munkahelyeket is jelentenek. Ráadásul a gyártáskapacitás fejlesztésével éves szinten közel 100 millió forinttal több helyi iparűzési adót fizet majd a HEINEKEN Hungária, így a város többletforráshoz juthat fejlesztési tervei megvalósításához.”

Barcza Attila, a soproni önkormányzat fejlesztési tanácsnokaBarcza Attila, a soproni önkormányzat fejlesztési tanácsnoka

A HEINEKEN Hungária 1990 óta van jelen Magyarországon, 2008 és 2013 között – az ekkoriban bekövetkezett fogyasztáscsökkenés ellenére – mintegy 21 milliárd forintot fektetett be beruházásokba. A mostani beruházással több új munkahely is létrejön Sopronban, a vállalat Magyarországon összesen 490 embert foglalkoztat közvetlenül, miközben beszállítóin keresztül – amelyeknek 85 százaléka hazai vállalkozás – további százaknak ad munkát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.