GasztroHírek  » 

Sör és kagyló a Lupán

Sör és kagyló a Lupán

2019.09.25.  | S.N.

Egy utolsó, szezonzáró gasztrohétvégére invitálja a látogatókat a Lupa-tó: szeptember 28-29-én a kagylók és a kézműves sörök lesznek főszerepben.

Hagyományteremtő szándékkal hívja szezonzáró sörfesztiválra vendégeit a Lupa-tó. A szeptember 28-29-i rendezvényen a hazánkban is egyre népszerűbb kézműves söröké lesz a főszerep, emellett a sörfesztiválok klasszikus bajor fogásait, valamint a Lupa-tó vendéglőinek kínálatát is megkóstolhatjuk. Mindezt azonban nem hagyományos, sörpados-sörsátras, hanem egy karibi hangulatú, vízparti környezetben.

A fesztivál kínálatban a hazai kisüzemi sörfőzdék közül ott lesznek a Hedon, a Horizont, a Hübris üvegei, de kóstolhatjuk majd a cseh Lobkowicz csoport Platan 10° világos lager sörét is. A SzeptemBeer Feszt’-et kagylóest is színesíti, amelyen

a sör és a feketekagyló ízharmóniáját élvezhetjük.

A  tengeri csemegét ezúttal is Szabó Péter halspecialista prezentálja, aki korábban egy 60 kilogrammos kardhal felbontásával és elkészítésével hívta fel a figyelmet a Lupa Beach gasztronómiai kínálatára. A szombati, workshoppal egybekötött kagylóesten pedig nemcsak fehérborral, hanem az ír ínyencek egyik nagy klasszikusával, barnasörrel is el fogja készíteni a kagylótálakat.

A fesztivált változatos programok tarkítják a fúvószenekartól a sváb táncegyüttesig, a hagyományos német és szlovák dallamoktól az örökzöld tánczenékig. A szervezők a családokra is gondoltak: míg a szülők a sörfesztivál kínálatát tanulmányozzák, a kicsikre a gyermekmegőrzőben vigyáznak. A kétnapos fesztivált vasárnap este 20 órakor tűzijáték is színesíti. A rendezvény mindkét nap 11-től 23 óráig tart, a belépés ingyenes. A fesztivál ideje alatt ingyenes a Lupa Busz is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.