GasztroHírek  » 

Sör és süti? Miért ne?

Sör és süti? Miért ne?

2018.07.20.

Elindult a Szent András Sörfőzde budapesti márkasörözője, a Marosvári „Ogre” László sörszakértő által vezetett Ogre Bácsi és az ország TOP10 kézműves cukrászdájának egyik éllovasa, a Czakó Kerti sütikompozíciókat alkotó Gerlóczy Cukrászda BEER&Freakin’CAKE sorozata. Mostantól hat héten át a francia kézműves sütemények találkoznak a Szent András Sörfőzde prémium söreivel az Ogre bácsiban.

A Sör-Süti menükombinációkat Bukovinszky László, a sörfőzde egyik tulajdonosa és Sámson Zsófia, a Gerlóczy mestercukrásza közösen álmodták meg.

A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzdétől eddig sem állt távol a sörgasztronómiai kísérletezés.

A főzde az elmúlt időszakban söreihez több budapesti és békés megyei étteremmel komplett menüsort készíttetett, sőt, a főzde egy saját receptfüzetet is kiadott már.

A sörgasztronómiai kísérletezés egy következő izgalmas nyári állomása a BEER&Freakin’CAKE sorozat, amelyben az ország legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje és a Czakó Kertben francia desszerteket alkotó Gerlóczy Cukrászda – amelyet 2017-ben a Magyar Konyha Online az ország TOP10 kézműves cukrászdája közé választott – talált egymásra, hogy hazánk legjobb süti-sör kombinációit összeállítsa. Ennek a kezdeményezésnek ad otthont az Ogre Bácsi Söröző, ahol

a nyári melegben is kellemes pincehűsben, szakértő vezetésével kóstolhatók össze a gondosan válogatott Sör-Süti párosítások.

A bemutatón a Beer&Freakin’Cake koncepcióról, az alapanyagokról, a kombinációkról és magáról a kezdeményezésről a békésszentandrási Szent András Sörfőzde egyik tulajdonosa, Bukovinszky László és a Gerlóczy Cukrászda mestercukrásza, Sámson Zsófia beszélt.

„Ezek a sütik olyan technológiával készülnek, amivel egy hagyományos cukrászda nem rendelkezik. Kizárólag magas minőségű alapanyagokkal dolgozunk, amelyek Franciaországból, de a világ más pontjairól is érkeznek. Beszállítónk T. Nagy Tamás, akinek védjegye a minőségi alapanyagok felkutatása.

A Gerlóczynál egy sütemény egy ember mestermunkája, azaz a kollégák nem csupán egy részfolyamatért, hanem egy teljes süti megalkotásáért felelnek.” – mondta Sámson Zsófia, mestercukrász.

A minőségi alapanyagok, a szakma iránti alázat és a minőségorientált szemlélet a kapocs a saját területén kiemelkedő két kisüzem között.

Bukovinszky László elmondta: „A mai sörtrend a kísérletezésről szól. A sörözés fogalmát éppen ezért szeretnénk kitágítani, hogy az embereket megismertessük azzal, sörözni nem csupán önmagában izgalmas. A sör akkor lesz jó, ha a maláta-édesség és a komló-keserű, valamint az egyéb összetevők, mint a gyümölcsök és fűszerek szép harmóniát alkotnak. A Szent András söröket és a Gerlóczy sütiket úgy válogattuk össze, hogy egymás értékeit kiemeljék, és különleges élményt nyújtsanak. Együtt még annál is jobbak, mint külön-külön.”

Mostantól minden Sör&Süti menü egy héten át, szerdától szerdáig kóstolható a Hunyadi téri Ogre Bácsiban. A BEER&Freakin’CAKE sorozat első menüje 2018. július 18-tól július 24-ig:

  • Citrom tarte (Gerlóczy Cukrászda – Czakó Kert) & Mutti (New Age Hoplager – Szent András Sörfőzde)

A sorozatban szereplő további Sör-Süti Menük:

  • Meggyes Pisztáciás torta & Meggyes Sör (Meggyes Lager)
  • Eszterházy szelet & Vári Nővérek ’18 (Summer Pale Ale)
  • Erdei gyümölcsös Panna Cotta & Málnás Búza (Szüretlen Málnás Búzasör)
  • Tonkababos csoki tartelette & Óarany (Vienna Lager)
  • Erdei gyümölcsös Panna Cotta & Arany Korsó 93’ (Tradicionális Lager)
  • Brownie aszalt gyümölcsökkel & Betyár Király (Gyümölcsös Stout)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.