GasztroHírek  » 

Sörösdoboz vagy játékkontroller? Mindkettő!

Sörösdoboz vagy játékkontroller? Mindkettő!

2019.06.19.  | Orbán Szilvia

Gamerek, figyelem! Hiánypótló kütyü született: egy sör, ami kontroller is egyben.

Nem is értjük, miért kellett erre ennyit várni, hiszen a gondolat annyira kézenfekvőnek tűnik: a lelkében még gyerek, de korát tekintve már felnőtt videojátékos a nyári hőségben, szobája hűvösében, sörét kortyolgatva állít fel új rekordokat, és ehhez csak az ital dobozára van szüksége. 

Az ötlet a Miller Lite nevű sörmárkától származik, amelynek Cantroller névre hallgató – promóciós céllal készült – új, 3,5 decis dobozos söre egy funkcionáló irányítókonzol is egyben. A dobozzal jár egy Bluetooth-eszköz, ami képes kapcsolatba lépni a PC-vel, illetve más konzolokkal, egy érintésérzékelő, illetve egy háromórás működést biztosító, lítium-ionos akksi – meg persze a sör.

Az ital nem kapható kereskedelmi forgalomban, a gyártó a megjelenést az egyszerűen csak E3-ként emlegetett (Electronic Entertainmetn Expo) eseményre időzítette. 

Az E3 a számítógépes- és videojáték iparág vezető eseménye. Évente egy alkalommal az ágazat legnagyobb koponyái és tehetségei a világ minden tájáról összegyűlnek Los Angelesben, s az expo három napja alatt mind a szakma, mind az érdeklődők megismerkedhetnek a legkorszerűbb technológiákkal, a leginnovatívabb alkotókkal, és a korábban még sehol nem látott újdonságokkal.

A világ első sörösdoboz-kontrollerét nyilvánosan, élő adás keretében mutatták be, június közepén, írja a FoodBeast, amely úgy tudja, hogy az első 200 gamert, aki a kaliforniai esemény házigazdáját, Eric Andre komikust élesben legyőzte a helyszínen, a gyártó – a játékélmény mellett – az új eszközzel is megajándékozta.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.