GasztroHírek  » 

Sosem volt még a fokhagyma ennyire megosztó

Sosem volt még a fokhagyma ennyire megosztó

2019.07.02.  | Orbán Szilvia

A legújabb fokhagyma pucolási trükk eléggé megosztotta az internetezőket.

A rendkívül egészséges hagymaféle önmagában is megosztó: egyesek ki nem állhatják átható illatát, mások viszont egyenesen rajonganak érte. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a fokhagyma megtisztítása nem a legvonzóbb tevékenységek egyike; talán ezért is robbannak mindig nagyot a pucolásának megkönnyítésére kitalált trükkök. A teljesség idénye nélkül,

hallottunk már két edény közti rázós, befőttes üvegben rázós, kilapítós, és mikrózós verzióról is,

de talán egyik sem keltett akkora hullámokat az interneten, mint az elmúlt napokban felbukkant videó.

Egy VPestilenZ nevű felhasználó osztotta meg a sokakat kipróbálásra késztető videót, amelyben egy robosztusabb hámozó kés és egy fej fokhagyma a főszereplő. A videó alatti szöveg szerint a profiltulajdonos imádja a koreai ételeket, így elég gyakran van szüksége fokhagymára, aminek megpucolására szerinte az általa bemutatott technika a legjobb módszer.

Hogy az ötlet zseniális, vagy totális időpocsékolás, még vita tárgya, az azonban biztos, hogy a napokban a Twitteren feltűnt videó rengeteg ember érdeklődését felkeltette: cikkünk megszületéséig, vagyis a megosztástól számított egy hét alatt a posztra

csaknem 450 ezer kedvelés érkezett, a videót pedig már 23,5 milliószor indították el az érdeklődők.

A technikára több híresség is felfigyelt, köztük Chrissy Teigen modell is, akinek reakcióját valószínűleg sokan érezték magukénak. Ezt írta ugyanis: „WHAAAAAAAAAAAAAT.” (MIIICSOOODAAAAAAAAA)


Vajon ez is csak egy újabb őrület, vagy valaki tényleg rájött a fokhagyma tisztítás leghatékonyabb és leggyorsabb módszerére? Az idő majd eldönti, de a videó elég meggyőzőnek tűnik, néhány otthoni próbát biztosan megér. Annyi egyértelmű a poszt alapján, hogy a pengét a gerezdekkel párhuzamosan érdemes a hagymába szúrni, nem teljesen középen, hanem inkább a gerezd belső oldalához eső harmadban. A késsel azért vigyázzunk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.