GasztroHírek  » 

Hülyebiztos sörfőzőgép otthonra

Hülyebiztos sörfőzőgép otthonra

2019.01.11.  | MKO

A házi sörfőzés néhány éve még meglepő és extravagáns dolognak számított, ma viszont teljesen hétköznapi hobbinak számít – ha valaki manapság azzal jön, hogy lefőzte első IPA-ját, már csak szelíden megmosolyogják a hipsterek.

A hétköznapiasodásnak az egyik jele, hogy az olyan multi, mint az LG is belépett a piacra: a decemberi ígéretüket beváltva a CES 2019 szakvásáron hivatalosan is bemutatták az első házisörfőző gépüket. A megszokott edényes, szűrős játékkal szemben az eszköz jóval egyszerűbb felhasználást enged –

nem sokkal bonyolultabb a modern kávéfőzőknél.

Az LG HomeBrew szintén kapszulát használ, amelyben minden benne van – a maláta, az élesztő és a komló is. A gomb megnyomásával a számítógépes modul átveszi az irányítást az erjesztéstől egészen a keletkező széndioxid elvezetésén át a öntisztításig. A kapcsolódó telefonos appikáción a folyamatok percről-percre nyomon követhetők, azzal sem kell bajlódni, hogy palackozzuk a kész a sört. A berendezés elejére sörcsapot szereltek, így közvetlenül a poharunkba kerülhet a kész ital.

A hatliteres belső tartállyal rendelkező LG nagyjából két hét alatt készíti el a sört. Jelenleg American IPA, American Pale Ale, English Stout, belga Witbier és cseh stílusú Pilsner van a menüjében. Dan Song, az LG Electronics Home Appliance & Air Solutions elnöke szerint a házi sörfőzés piaca nagyot nőtt, de

„sokan nem akarnak belebonyolódni a komplex folyamatokba.

Őket biztosan lebnyűgözi majd az LG HomeBrew.”

A gépnek még nem ismert az ára, de még az év folyamán számíthatunk arra, hogy megjelenik kereskedelmi forgalomban.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.