GasztroHírek  » 

Spagettiből készül a világ legélesebb tésztakése

Spagettiből készül a világ legélesebb tésztakése

2018.04.04.  | Orbán Szilvia

A jó kés a konyhában dolgozó ember legjobb barátja. Egy borotvaéles, kézhezálló penge megkönnyítheti a munkát, a séfek általában nagy becsben is tartják a sajátjaikat. Japánban most száraztésztából készítettek vágóeszközt – meglepően jó eredménnyel.

Megszokhattuk már, hogy az ázsiai ország számos furcsa kütyü otthona, azonban vannak dolgok, amiken még a sokat látott internetezők is felvonják a szemöldöküket. Ilyen ez a videó is, amely a címe szerint a világ legélesebb tésztakésének elkészítését mutatja be lépésről lépésre. A folyamat időigényes, nem is biztos, hogy látjuk az értelmét, az eredmény azonban meghökkentő. (Érdemes egy pillanatra az élezésre használt eszköz funkcionális szépségén is elidőzni.)A kiwami japan YouTube csatorna videójában két lehetséges módot is mutat a tésztakés elkészítésére. A szárított spagettit először is megőrlik, átszitálják, aztán kevés víz hozzáadásával újra tésztát készítenek belőle. Formába öntik vagy kés alakúra vágják, majd

légmentes csomagolásban mikrohullámú sütőben kezelik.

A tésztát ezután legalább egy hétig szárítják, amely így a folyamat végére kőkeménnyé válik.  A teljesen megszilárdult anyagot ezt követően rendkívül aprólékos munkával tökéletesen élesre élezik. Az elkészült tésztakés könnyedén megbirkózik egy paradicsommal – kérdés, hány darab felszeletelése után puhulna fel –, és könnyen elbánik egy kartondobozzal is.

A tésztakés a videó végén aztán beteljesíti végzetét: egyszerűen megfőzik, és sajtszósszal tálalva elfogyasztják.

A csatorna hasonló videót készített csokoládé és szárított makréla felhasználásával is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.