Sparhelt

Át kell adni a tudást

Bicsár Attila a magyar vendéglátás egyik legmeghatározóbb séfje, aki mellett egy újító, sikeres szakácsnemzedék nevelkedett fel. Most a gyerekkori ízekről, pályaválasztásról, receptekről és családról mesél.

Egy kis fricska, pimaszság

Bíró Lajos a magyar gasztronómia egyik leghíresebb és egyben hírhedtebb alakja, a szakmában eltöltött ötven éve alatt pedig igazi fogalommá vált. A Bock Bisztró séfje nemrégiben...

A kerttől a konyháig

Mizsei János a MÁK séfje, aki egészen fiatalon, 22 évesen vette át a konyha irányítását Tálas Katától. Azóta eltelt hat év, az öccse, Róbert lett a cukrászrészleg vezetője, a...

Nudli nélkül egy tapodtat se!

Hogyan lesz a pirítós élmény, mitől tökéletes a házi zserbó, és mi lehet az útja a magyar hagyományok megőrzésének a gasztronómiában – minderről Szulló Szabina, az ország egyik...

Járás, beszéd, krumplipucolás

A kisgyermekkori fejlődés sorrendje Palágyi Eszternél így festett: járás, beszéd, krumplipucolás. Legalábbis ez derült ki, amikor gyerekkori ízekről, édesapja főztjéről és a családi...

Kerekes Sándor házias konyhája

Hogy lesz egy cukrászból húsrajongó séf? Miért jó, ha az embernek bolgárkertész a szomszédja, vagy ha grófi családnál dolgozott a felmenője? Mitől lesz jó a citromfagylalt, és mikor...

Ha közel vagy a tűzhöz, nem halsz éhen

Tizenkét éve a Csalogány26 séfje, a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő alakja, aki számtalan magyar szakácsot nevelt ki, és már a kétezres évek elején a minőségi étkezés...

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

Elek Balázs és a balatonfüredi Sparhelt Bisztró

Ha minden étkezés ünnep, és minden ünnep az étkezés körül forog, akkor az „etetés” és a megvendégelés is természetes örömmé válik. Elek Balázs, a balatonfüredi Sparhelt...

Pesti István a világbajnok nagymamákról

Pesti István a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő séfje, akinek a vezetésével a budapesti Tanti kiérdemelte a Michelin-csillagot, jelenleg pedig a tatai Platán konyhafőnökeként várja a...

„A számban érzem az emlékek ízét”

A magyar gasztronómia egyik meghatározó séfje, aki rengeteg külföldi és itthoni tapasztalat után az egyik legrégebbi fővárosi étterem, a Gundel élére került. Litauszki Zsolt most a...

Egy íz elfeledteti a bánatot is

Húsz éve él Magyarországon, ma már az egyik legjobb olasz delikátesz- és olívaolajboltot üzemelteti Budapesten, amelynek a neve: Buono. Giuseppe Scaricamazza kalandos gyerekkorról, az...

  1. 1
  2. 2
  3. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.