Sparhelt

A csillagos spenót

Vezetésével kapott Bib Gourmand elismerést a Laci!Konyha! 2015-ben, azelőtt a LouLou-ban, a Csalogány26-ban és az Aranyszarvasban kóstolhattuk a főztjét. Mogyorósi Gábor a modern magyar...

Egy jó levestől erőre lehet kapni

Rosenstein Tibor több mint húsz éve nyitott a meg a Rosenstein Vendéglőt, ami töretlenül Budapest egyik legnépszerűbb étterme. Személyes, tradicionális magyar és zsidó konyha jellemzi,...

Finnyás vagy válogatós?

Várvizi Péter a magyar gasztronómia híresen precíz séfje, aki tanulmányai, számos külföldön töltött év és három Michelin-csillagos éttermekben szerzett tapasztalatok után még mindig...

Túrós palacsinta nélkül nincs élet

A nagymama és a mama főztjéről, az imádott tökfőzelékről, a kenyér iránti rajongásról és a gyerekkori zsiványságokról mesél Wolf András, a Salon étterem séfje. De hogyan került túrós palacsinta a Salon étlapjára?

Át kell adni a tudást

Bicsár Attila a magyar vendéglátás egyik legmeghatározóbb séfje, aki mellett egy újító, sikeres szakácsnemzedék nevelkedett fel. Most a gyerekkori ízekről, pályaválasztásról, receptekről és családról mesél.

Egy kis fricska, pimaszság

Bíró Lajos a magyar gasztronómia egyik leghíresebb és egyben hírhedtebb alakja, a szakmában eltöltött ötven éve alatt pedig igazi fogalommá vált. A Bock Bisztró séfje nemrégiben...

A kerttől a konyháig

Mizsei János a MÁK séfje, aki egészen fiatalon, 22 évesen vette át a konyha irányítását Tálas Katától. Azóta eltelt hat év, az öccse, Róbert lett a cukrászrészleg vezetője, a...

Nudli nélkül egy tapodtat se!

Hogyan lesz a pirítós élmény, mitől tökéletes a házi zserbó, és mi lehet az útja a magyar hagyományok megőrzésének a gasztronómiában – minderről Szulló Szabina, az ország egyik...

Járás, beszéd, krumplipucolás

A kisgyermekkori fejlődés sorrendje Palágyi Eszternél így festett: járás, beszéd, krumplipucolás. Legalábbis ez derült ki, amikor gyerekkori ízekről, édesapja főztjéről és a családi...

Kerekes Sándor házias konyhája

Hogy lesz egy cukrászból húsrajongó séf? Miért jó, ha az embernek bolgárkertész a szomszédja, vagy ha grófi családnál dolgozott a felmenője? Mitől lesz jó a citromfagylalt, és mikor...

Ha közel vagy a tűzhöz, nem halsz éhen

Tizenkét éve a Csalogány26 séfje, a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő alakja, aki számtalan magyar szakácsot nevelt ki, és már a kétezres évek elején a minőségi étkezés...

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

  1. 1
  2. 2
  3. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.