Sparhelt
Nudli nélkül egy tapodtat se!
Hogyan lesz a pirítós élmény, mitől tökéletes a házi zserbó, és mi lehet az útja a magyar hagyományok megőrzésének a gasztronómiában – minderről Szulló Szabina, az ország egyik legjobb séfje mesél, akiről a nagymamája talán néhány éve hiszi csak el, hogy tud főzni. »
Járás, beszéd, krumplipucolás
A kisgyermekkori fejlődés sorrendje Palágyi Eszternél így festett: járás, beszéd, krumplipucolás. Legalábbis ez derült ki, amikor gyerekkori ízekről, édesapja főztjéről és a családi...
Kerekes Sándor házias konyhája
Hogy lesz egy cukrászból húsrajongó séf? Miért jó, ha az embernek bolgárkertész a szomszédja, vagy ha grófi családnál dolgozott a felmenője? Mitől lesz jó a citromfagylalt, és mikor...
Ha közel vagy a tűzhöz, nem halsz éhen
Tizenkét éve a Csalogány26 séfje, a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő alakja, aki számtalan magyar szakácsot nevelt ki, és már a kétezres évek elején a minőségi étkezés...
Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből
Veres István az erdélyi magyar hagyományos ételekről, a gyerekkori ízekről és a szülei étterméről mesél: füst, sárgarépa, zöld eper, csorbák, kemence és csupa jóság, ami csak...
Elek Balázs és a balatonfüredi Sparhelt Bisztró
Ha minden étkezés ünnep, és minden ünnep az étkezés körül forog, akkor az „etetés” és a megvendégelés is természetes örömmé válik. Elek Balázs, a balatonfüredi Sparhelt...
Pesti István a világbajnok nagymamákról
Pesti István a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő séfje, akinek a vezetésével a budapesti Tanti kiérdemelte a Michelin-csillagot, jelenleg pedig a tatai Platán konyhafőnökeként várja a...
„A számban érzem az emlékek ízét”
A magyar gasztronómia egyik meghatározó séfje, aki rengeteg külföldi és itthoni tapasztalat után az egyik legrégebbi fővárosi étterem, a Gundel élére került. Litauszki Zsolt most a...
Egy íz elfeledteti a bánatot is
Húsz éve él Magyarországon, ma már az egyik legjobb olasz delikátesz- és olívaolajboltot üzemelteti Budapesten, amelynek a neve: Buono. Giuseppe Scaricamazza kalandos gyerekkorról, az...
Megérezni, ha valami törődéssel készül
Olyan nincs, hogy ne legyen otthon édesség, mondja Tischler Petra, aki Vas, Tolna és Pest megye tengelyén mozogva mesélte el, mit jelentenek neki a családi ízek, a nagymama tortái, és hogyan...
Erre a macska visszanézne!
Cicege, nyúlpaprikás, metálzenekarral elijesztett kártevők: ezúttal Farkas Richárd mesélt a gyerekkori ízekről és a nagyszülőkkel töltött meghatározó időkről. Az őriszentpéteri...
A régi történetekből senki sem akar kimaradni
Jahni László a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje a megszokottól eltérően nem a balatoni gasztronómiáról, hanem a családi receptekről, a kamrából kicsent zsíros brúgóról, téli...
GasztroHírek
Újabb siker a magyar szakácskönyvnek
2019. 02. 14.
Egyen gyógynövényes sertéshúst!
2019. 02. 14.
Gasztrokalendárium
Toros Pálinkafesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Székesfehérvár)
Indoor Sörfesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Budapest)