Sparhelt

Egy kis fricska, pimaszság

Bíró Lajos a magyar gasztronómia egyik leghíresebb és egyben hírhedtebb alakja, a szakmában eltöltött ötven éve alatt pedig igazi fogalommá vált. A Bock Bisztró séfje nemrégiben...

A kerttől a konyháig

Mizsei János a MÁK séfje, aki egészen fiatalon, 22 évesen vette át a konyha irányítását Tálas Katától. Azóta eltelt hat év, az öccse, Róbert lett a cukrászrészleg vezetője, a...

Nudli nélkül egy tapodtat se!

Hogyan lesz a pirítós élmény, mitől tökéletes a házi zserbó, és mi lehet az útja a magyar hagyományok megőrzésének a gasztronómiában – minderről Szulló Szabina, az ország egyik...

Járás, beszéd, krumplipucolás

A kisgyermekkori fejlődés sorrendje Palágyi Eszternél így festett: járás, beszéd, krumplipucolás. Legalábbis ez derült ki, amikor gyerekkori ízekről, édesapja főztjéről és a családi...

Kerekes Sándor házias konyhája

Hogy lesz egy cukrászból húsrajongó séf? Miért jó, ha az embernek bolgárkertész a szomszédja, vagy ha grófi családnál dolgozott a felmenője? Mitől lesz jó a citromfagylalt, és mikor...

Ha közel vagy a tűzhöz, nem halsz éhen

Tizenkét éve a Csalogány26 séfje, a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő alakja, aki számtalan magyar szakácsot nevelt ki, és már a kétezres évek elején a minőségi étkezés...

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

Hazamegyek és a konyhában kicsordul a könny a szememből

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. Örömteli, hogy a Babel Budapest is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Veres István séffel korábban az erdélyi magyar hagyományos ételekről és a gyerekkori ízekről beszélgettünk.

Elek Balázs és a balatonfüredi Sparhelt Bisztró

Ha minden étkezés ünnep, és minden ünnep az étkezés körül forog, akkor az „etetés” és a megvendégelés is természetes örömmé válik. Elek Balázs, a balatonfüredi Sparhelt...

Pesti István a világbajnok nagymamákról

Pesti István a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő séfje, akinek a vezetésével a budapesti Tanti kiérdemelte a Michelin-csillagot, jelenleg pedig a tatai Platán konyhafőnökeként várja a...

„A számban érzem az emlékek ízét”

A magyar gasztronómia egyik meghatározó séfje, aki rengeteg külföldi és itthoni tapasztalat után az egyik legrégebbi fővárosi étterem, a Gundel élére került. Litauszki Zsolt most a...

Egy íz elfeledteti a bánatot is

Húsz éve él Magyarországon, ma már az egyik legjobb olasz delikátesz- és olívaolajboltot üzemelteti Budapesten, amelynek a neve: Buono. Giuseppe Scaricamazza kalandos gyerekkorról, az...

Megérezni, ha valami törődéssel készül

Olyan nincs, hogy ne legyen otthon édesség, mondja Tischler Petra, aki Vas, Tolna és Pest megye tengelyén mozogva mesélte el, mit jelentenek neki a családi ízek, a nagymama tortái, és hogyan...

  1. 1
  2. 2
  3. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.