Sparhelt

Egy íz elfeledteti a bánatot is

Húsz éve él Magyarországon, ma már az egyik legjobb olasz delikátesz- és olívaolajboltot üzemelteti Budapesten, amelynek a neve: Buono. Giuseppe Scaricamazza kalandos gyerekkorról, az...

Megérezni, ha valami törődéssel készül

Olyan nincs, hogy ne legyen otthon édesség, mondja Tischler Petra, aki Vas, Tolna és Pest megye tengelyén mozogva mesélte el, mit jelentenek neki a családi ízek, a nagymama tortái, és hogyan...

Erre a macska visszanézne!

Cicege, nyúlpaprikás, metálzenekarral elijesztett kártevők: ezúttal Farkas Richárd mesélt a gyerekkori ízekről és a nagyszülőkkel töltött meghatározó időkről. Az őriszentpéteri...

A régi történetekből senki sem akar kimaradni

Jahni László a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje a megszokottól eltérően nem a balatoni gasztronómiáról, hanem a családi receptekről, a kamrából kicsent zsíros brúgóról, téli...

A legjobb falatok a bödön aljáról

Bödönalja, juhtúrós és káposztás sztrapacska, nyúl vadasmártással, paradicsomos káposzta tarjával – könnyen csúszó otthoni falatok, gyerekkori ízek, rendes zsírok és...

A szép szoba a tészták szobája

Prósza, kráfli, káposztás pecsenye, na meg a nagymama szép szobája, ahová senki nem mehetett be, csak időnként megtelt házi tésztákkal, hogy később például lebbencsleves készüljön...

Húsleves, minden mennyiségben

Pohner Ádám a Bocuse d’Or 2015-ös lyoni döntőjén Molnár Gábort segítette commisként, jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese. A családi hagyományokról, a mama főztjéről,...

Mitől lett lábatlan a tyúk?

Dudás Szabolcs, az encsi Anyukám Mondta séfje megmutatta, melyek voltak azok az ételek, amelyeket a nagymamái sparhelten készítettek gyerekkorában, és amelyek most is a hétköznapok részei....

A mama főztje

Ízeket, illatokat nehéz felidézni, hát még elképzelni, de a nagymamák, anyák főztje a legtöbbünknek olyannyira meghatározó élmény, hogy az emlékekkel az ízek is előjönnek. Ruprecht László séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke segítségével próbáljuk meg visszahozni a mama főztjének ízeit – sparhelten.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább