Sparhelt

Elek Balázs és a balatonfüredi Sparhelt Bisztró

Ha minden étkezés ünnep, és minden ünnep az étkezés körül forog, akkor az „etetés” és a megvendégelés is természetes örömmé válik. Elek Balázs, a balatonfüredi Sparhelt...

Pesti István a világbajnok nagymamákról

Pesti István a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő séfje, akinek a vezetésével a budapesti Tanti kiérdemelte a Michelin-csillagot, jelenleg pedig a tatai Platán konyhafőnökeként várja a...

„A számban érzem az emlékek ízét”

A magyar gasztronómia egyik meghatározó séfje, aki rengeteg külföldi és itthoni tapasztalat után az egyik legrégebbi fővárosi étterem, a Gundel élére került. Litauszki Zsolt most a...

Egy íz elfeledteti a bánatot is

Húsz éve él Magyarországon, ma már az egyik legjobb olasz delikátesz- és olívaolajboltot üzemelteti Budapesten, amelynek a neve: Buono. Giuseppe Scaricamazza kalandos gyerekkorról, az...

Megérezni, ha valami törődéssel készül

Olyan nincs, hogy ne legyen otthon édesség, mondja Tischler Petra, aki Vas, Tolna és Pest megye tengelyén mozogva mesélte el, mit jelentenek neki a családi ízek, a nagymama tortái, és hogyan...

Erre a macska visszanézne!

Cicege, nyúlpaprikás, metálzenekarral elijesztett kártevők: ezúttal Farkas Richárd mesélt a gyerekkori ízekről és a nagyszülőkkel töltött meghatározó időkről. Az őriszentpéteri...

A régi történetekből senki sem akar kimaradni

Jahni László a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje a megszokottól eltérően nem a balatoni gasztronómiáról, hanem a családi receptekről, a kamrából kicsent zsíros brúgóról, téli...

A legjobb falatok a bödön aljáról

Bödönalja, juhtúrós és káposztás sztrapacska, nyúl vadasmártással, paradicsomos káposzta tarjával – könnyen csúszó otthoni falatok, gyerekkori ízek, rendes zsírok és...

A szép szoba a tészták szobája

Prósza, kráfli, káposztás pecsenye, na meg a nagymama szép szobája, ahová senki nem mehetett be, csak időnként megtelt házi tésztákkal, hogy később például lebbencsleves készüljön...

Húsleves, minden mennyiségben

Pohner Ádám a Bocuse d’Or 2015-ös lyoni döntőjén Molnár Gábort segítette commisként, jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese. A családi hagyományokról, a mama főztjéről,...

Mitől lett lábatlan a tyúk?

Dudás Szabolcs, az encsi Anyukám Mondta séfje megmutatta, melyek voltak azok az ételek, amelyeket a nagymamái sparhelten készítettek gyerekkorában, és amelyek most is a hétköznapok részei....

A mama főztje

Ízeket, illatokat nehéz felidézni, hát még elképzelni, de a nagymamák, anyák főztje a legtöbbünknek olyannyira meghatározó élmény, hogy az emlékekkel az ízek is előjönnek. Ruprecht László séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke segítségével próbáljuk meg visszahozni a mama főztjének ízeit – sparhelten.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.