GasztroHírek  » 

450 forintból készült az év legjobb menzaétele

450 forintból készült az év legjobb menzaétele

2018.02.10.  | MKO

A hatodik alkalommal megrendezett Közétkeztetési Szakácsversenyen, a korábbi évek sikereit is felülmúlóan, 52 csapat vett részt. Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

A Nébih által szervezett selejtező, valamint az öt helyszínen lezajlott elődöntők eredményei alapján 12 csapat jutott tovább az országos döntőbe. A menzás szakácsok végső összecsapását 2018. február 9-én a SIRHA kiállításon, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén tartották.

A Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 díjazottai:

I. helyezett:

Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület - Horváth György és Maros András
előétel: selymes csicsókaleves, zöldség tatárral
főétel: Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel
desszert: Eper krémes, spárgával

II. helyezett:

Eurest Győr csapat, Győr - Balázs Attila és Szabó Béla
előétel: Melegen pácolt harcsa zöldborsó majonézzel
főétel: Tanyasi csirkecomb répákkal
desszert: Karalábékrémes tésztasípok, eperrel

III. helyezett:

Hungast Pécs csapata, Pécs - Berényi Máté és Rigó Norbert
előétel: Harcsa tatár salátával, marinált eperrel, zabropogóssal
főétel: Gyömbéres sült csirkeszárny töltött burgonyatallérokkal, pirított mediterrán zöldségekkel
desszert: Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal

Legjobb...

előétel: Marinált harcsafilé, gránátalmás, pirított magvas rizstésztával, roppanós zöldspárga javával - Hungast Gyermekmenza Kft. Budapesti csapata, Budapest III. kerület - Lovay Gergely és Bornemissza Ferencné
főétel: Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel - Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület - Horváth György és Maros András
desszert: Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal - Hungast Pécs csapata, Pécs - Berényi Máté és Rigó Norbert

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább