GasztroHírek  » 

Svájcban kíméletesebben bánnak a homárral

Svájcban kíméletesebben bánnak a homárral

2018.01.11.  | MTI

Tilos lesz ezentúl elkábítás nélkül a forró vízbe dobni az élő homárokat Svájcban, ahol szerdán fogadta el a helyi kormány az állatvédelmi törvények módosításait.

"Az élő rákféléket, köztük a homárt, tilos ezentúl jégen vagy jeges vízben szállítani. A vízben élő fajokat mindig a természetes környezetükben kell tartani. A rákféléket ezentúl kötelező elkábítani, mielőtt megölik őket" - mondja ki az új szabályozás, amely márciusban lép életbe.

Az új rendelkezések célja továbbá az illegális kölyökkutya-szaporító telepek felszámolása, a kutyaugatást gátló automata eszközök száműzése, a pontos meghatározása azoknak a tényezőknek, amelyek egy beteg vagy sérült állat elaltatásának feltételei, és hogy a szervezők felelőssége legyen az állatok jólétéről való gondoskodás a nyilvános eseményeken.

Nem csupán a svájciak igyekeznek megóvni a homárokat az állatvédők által kegyetlen konyhai bánásmódnak nevezett gyakorlattól.

A szomszédos Olaszország legfelsőbb bírósága tavaly júniusban döntött arról, hogy a homárokat tilos jégen tartani az éttermekben, mert a gyakorlat értelmetlen szenvedést okoz az állatoknak, mielőtt megölnék őket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább