GasztroHírek  » 

Stílusos vidéki vendéglátás Rácalmáson

Stílusos vidéki vendéglátás Rácalmáson

2019.09.04.  | S.N.

Minden eddiginél különlegesebb helyszínen, a rácalmási Jankovich-kúriában rendezik meg a SVÉT, vagyis a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjainak vasárnapi találkozóját, és most már az is kiderült, melyik étterem mivel készül.

Stílusos reggelizéssel  kezdődik a program szeptember 8-án a rácalmási Jankovich-kúriában a Stílusos Vidéki Szállodák jóvoltából. Délben nyitnak SVÉT-éttermek standjai, a tizenhét tagétterem és a két vendégétterem kínálatát a lenti táblázatban lehet megnézni:

a fő téma a helyszínhez kapcsolódóan az alma lesz,

a Jankovich-kúria jelképe a fogásokban is visszaköszön, ahogy a regionális alapanyagok is azokból a térségekből, ahonnan adott éttermek érkeznek. Így a SVÉTlapon kirajzolódik hazánk íztérképe is.

Mindezzel párhuzamosan a gasztroszínpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást, lesz pálinka- (Gönczi Barack), kávé- (Nespresso) és csokoládékóstolás (Harrer), kenyérsütés kovásszal (Kovászlabor) és sörbemutató (Zip’s Brew House) is. A legkisebbeket játszóház várja, este 19 órától pedig Tóth Vera ad koncertet. A cél ez esetben is az, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk is bekerüljenek.

További információk: svet.hufacebook.com/stilusos

SVÉT ÉTLAP

ÉTTEREM ELŐÉTEL LEVES FŐÉTEL DESSZERT
ALMALOMB Lecsó füstös-pesztós kápiakrémmel tojással vagy szalonnapörccel    Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval Omlós almáspite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával
ANYUKÁM MONDTA Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom BBQ-mangalica, almaketchup Barbi&Viki sütije
Gusto13 Bistro Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller Tökös-almás krémes
ERHARDT Étterem Hideg libamáj zsírjában, aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal    Tejfölös-fokhagymás lángos, ropogósra sült göngyölt malachússal, kovászos uborkával Somlói galuska, almával
GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ    Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban Fűszeres-mézes dióval töltött alma, vaníliafagylalttal.
IKON Étterem Debreceni, lètai almástorma, házi kevert mustár Mangalicatarja, alma, zeller Szabolcsi alma, diós morzsa, karamellfagylalt
JANKOVICH KÚRIA Kacsamájkrém, sültalma, szölőmaglisztes briós Mangalicapofa, hajdina, fehér kimchi Körte, étcsokoládé, mogyoró
KISTÜCSÖK Étterem Keszthelyi tokhal, zöldalmás káposztasalátával Borjúmáj, karamellizált almával és sült zellerpürével
LaMaréda Győri halászlé pirított tésztával Wonton véreskolbász szilvával Máglyarakás
MACOK Bisztró és Borbár Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó Macok túrógombóc
MANDULA Étterem és Bor Bár Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával Almáspite
NOMÁD Hotel és Glamping Vaddisznókaraj, fehérrépapüré, zöld dió Noszvaji szilvásgombóc
Pajta Petrezselymes alma -"pezsgő" Vargányaleves, kerek-perec Fogas, cukkini, alma, hajdina Túrógombóc, tökmag, fehércsokoládé
Palkonyha Füstben sült bárány-lapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli Créme brulée karamellizált almával
Platán Ökörfarok, kimchi Vietnámi leves Sertésfül "sólet", salsa verde Almafánk
ROSINANTE Étterem Grillezett kacsamáj lilakáposztapüré, zöldalma, jalapeno Málnás mézes-krémes, rebarbara mangópürével
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados AlMacaron almás-mákos joghurt mousse-szal
Pannónia Gasztrohajó Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel, "speclivel" Szilvalekváros hájas, almás bazsalikomfagylalttal
67Sigma    Fürjmell és comb, zöldborsó, alma, fürjtojás Alma, dió, sós karamell

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.