GasztroHírek  » 

Szakácstréning a követségi séfeknek

Szakácstréning a követségi séfeknek

2019.09.02.  | MKO

Mit főzzenek a szakácsok Bécsben, Londonban, Párizsban vagy éppen Madridban a magyar nagykövetségre látogató diplomatáknak? A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem bízza a választ a véletlenre. A Magyar Konyha Kiadóval együttműködésben hetedik alkalommal rendeznek szakácstréninget a külképviseleteken dolgozó szakácsok számára.

Hetedik alkalommal gyűltek össze a Külgazdasági és Külügyminisztérium külképviseletein dolgozó szakácsok a METRO Gasztroakadémián, hogy a legjobb magyar séfektől lessék el a modern magyar konyha kulisszatitkait. Az idei szakácstréningen a strasbourgi, a stockholmi, a párizsi, a madridi, a bécsi, a hágai, a müncheni, a brüsszeli, a berlini, a londoni, a varsói, a belgrádi, a torontói, a koppenhágai és a moszkvai képviselet szakácsai vehettek részt a Magyar Konyha kiadó szervezésében lezajlott eseményen.

Öt nap alatt öt neves magyar séf tartott tematikus előadást és főzőbemutatót. Idén is ismert szakembereket kértek fel, hogy mutassák be a minőségi magyar alapanyagokat, a legújabb főzési technológiákat, a modern magyar konyha újításait, amelyek a külképviseletek konyháin is alkalmazhatók. A tavalyi képzésen résztvevő szakácsok kérésére idén is külön napot kaptak a desszertek.

A budapesti főzőbemutatók során készült menüsorok illeszkedtek a Külügyminisztérium 2019-es borválogatásához. Idén külön figyelmet kapott a tokaji régió. A tokaji borokhoz Horváth Gábor, a mádi Gusteau volt séfje mutatott be jellegzetes fogásokat.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium borválogatásában szereplő borokat Gál Helga, a minisztérium gasztronómiai tanácsadója prezentálta. A fogások elkészítése után közös bor-étel kóstolás történt.Újdonságként néhány jellegzetes magyar koktél elkészítését is megtanulták a résztvevők, Nagy Zoltán bártender, a BoutiqBár és a bécsi Mendez tulajdonosa magyar szeszesitalokból, pálinkából, unikumból készített koktélokat.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy közös vacsora zárta az esemépnyt, a Vendéglő a KisBíróhoz étterem konyhára látogatotott el a társaság.

 Program

1. nap 

Mészáros Ádám (Onyx) az ország egyetlen két Michelin-csillagos séfje izgalmas tálalás technikáját mutatta be a képzésen.

Téma: Tálalás, látványos tányérok

A menüsor a következőkból állt:

Vizibivaly tatár, sózott citrom, fekete fokhagyma por, savanyított fenyőrügy

Aromatizált mangalicakocsonya, belsőségtorta
 
Tokhal, faszénen sült kápia, aszalt paradicsomos gyufatészta, halászlé mártás

Szarvasmontázs, kacsaravioli, zellerpüré, szarvas jus

Szilvásgombóc, szilva carpaccio, Mirabella szilvakrém

 2. nap

Ruprecht László (a SVÉT elnöke, kreatív séf), a magyar regionális konyha legjobb ismerője, a bor-étel párosítás szakembere.

Téma: Bárányból és borjúból készült falatok

Párolt báránycsülök, árpagyöngy, mandula

3. nap 

Horváth Gábor (a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely egykori séfje), a tokaji régió alapanyagainak, konyhájának jó ismerője, a tokaji borokhoz illő tányérokat készítette el.

Téma: Tokaj

Délutáni programként Nagy Zoltán (Boutiq Bár) különböző, gyorsan elkészíthető koktélokat mutatott be, pl.: Ruby Riserva, Budapest Mule, Zwack'n Rose, Oliver's Sour, Budapest 33, Budapest Club.

4. nap

Jahni László (Kistücsök étterem, Balatonszemes) tavaly nagysikerű előadást tartott az édesvízi halak elkészítéséről, idén főleg tengeri halakból készült fogások kerültek terítékre.

Téma: Tengeri halak minden formában

Délutáni programként a szakácstréning résztvevői ellátogattak a Vendéglő a Kisbíróhoz nevű étterembe.

5. nap

Korponai Péter sós és édes teasüteményeket készített.

Téma: Hagyományos magyar desszertek új köntösben.

Flódni


Sütőtök mousse

Padlizsán Mille feuille

Málnás sacher

Lúdláb

Céklás csokis gyümölcskenyér

Túrós barack desszert

Mákosguba

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.