GasztroHírek  » 

Édes éjszaka a világhírű hotdog-autóban

Édes éjszaka a világhírű hotdog-autóban

2019.08.14.  | Orbán Szilvia

A hústermékeiről híres Oscar Mayer vállalat hotdogot mintázó autója AirBNB-ként foglalható – az érdeklődés óriási.

Az ikonikus járgány, a Weinermobile most először nyitja meg ajtaját a nagyközönség számára is; eddig csak az a néhány szerencsés férkőzhetett a közelébe, akik – eredeti rendeltetése szerint – vezették a világon teljesen egyedi, különleges karosszériájú reklámautókat.

Az Oscar Mayer az Egyesült Államok egyik nagy múltú húsipari vállalata, amelyet a német bevándorló Oscar F. Mayer és bátyja alapított 1883-ban. A cég közel egy évszázadon át családi tulajdonban maradt, azonban az örökösök 1981-ben eladták részvényeiket, és az Oscar Mayer jelenleg a Kraft Foods Inc. csapatát erősíti.

cég most megállapodott az AirBNB-vel, és lakhatóvá tette egyik járgányát, így a leggyorsabbak augusztus elején 136 dolláros – nagyjából 40 ezer forintos – éjszakánkénti áron beköltözhettek az evanstoni Mayer-birtok közelében leparkolt járműbe.

A 8,5 méteres, lakható Weinermobile teljesen berendezett, ráadásul a bérlőt hotdoggal dugig megpakolt minihűtő is várja. A teljes illinois-i élményhez hozzájárul még egy Oscar Mayer gurulós grill – amely meg is tartható –, illetve egy hangulatos, kültéri beszélgetős terület is, írja a FoodBeast. 

 

A lakótérben még egy kihajtható ágy és két dizájn szék kapott helyet, amelyek a ketchup és mustár színeit idézve vörös bársonyból és sárga bőrből készültek. Akiknek pedig ez még mindig nem elég, válogathat a vicces, kajatémájú ruhák közül is – amilyen például a hotdog kezeslábas –, ezekkel a vállalat szintén készült, ha a vendégeknek esetleg mókázni támadna kedve.

Az óriás virslifanoknak viszont van egy rossz hírünk: a kerekeken guruló hotdogban töltött éjszaka már nem elérhető, ugyanis a meghirdetéstől számított 24 órán belül minden éjszakát lefoglaltak – az érdeklődést elnézve azonban van egy olyan érzésünk, hogy a lakható Weinermobile hamarosan újra fogad látogatókat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.