GasztroHírek  » 

Száz sajt kapott helyet a világ legnagyobb sajttálján

Száz sajt kapott helyet a világ legnagyobb sajttálján

2018.04.15.  | Orbán Szilvia

Aki úgy gondolja, hogy egy sajttál összeállítása nem nagy kunszt, nagyot téved. Egy átlagos méretű, de igényes válogatás is okozhat fejtörést, a nehézségek pedig csak fokozódnak, ha csaknem ezer kilogramm illatos finomságról van szó.

A Wisconsin Milk Marketing Board az idei SXSW fesztiválon felépített egy 21 méteres, száz különböző típusú sajtot felvonultató tálat. A látványosságnak sem utolsó vendégcsalogatót a fesztivál Wisconsin Csarnokában állították ki Austinban, a JW Marriott Hotelben.

A több mint 900 kiló sajt a sajtóközlemény szerint

az állam legfinomabb sajtjait mutatta be az érlelt, aromás keménysajtoktól a friss lágysajtokon át a kézzel megmunkált sajttekercsekig, cheddarokig,

és a csak jóindulattal illatosnak nevezhető, intenzív Limburgerekig.

A világ leghosszabb sajttála – átlagos „kistestvéreihez” hasonlóan – sem csupán sajtokkal volt megpakolva: sós ropogtatnivalók, gyümölcsök, olajos magvak és húsok is várták az érdeklődőket. Aki pedig megszomjazott, a finomságokat egy-két pohár Bloody Mary-vel vagy finom borokkal öblíthette le.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.