GasztroHírek  » 

Színt vált a palack, ha lehűlt a pezsgő

2019.05.16.  | Orbán Szilvia

Egy francia pezsgőmárka olyan palackba álmodta 2008-as évjáratát, amelyik a megfelelő hőmérsékletre hűlve szimpla hófehérből átváltozik valami teljesen mássá és rendhagyóvá.

Az Infinite Eight nevű márka a Reims-közeli Ville-Dommange-ban készíti pezsgőit, amelyek között akad egy, a hagyományos megjelenéstől merőben eltérő koncepció:

a Cuvée Butterfly Lovers névre keresztelt champagne ugyanis egy speciális, hőmérsékletre érzékeny palackot kapott.

A szobahőmérsékleten teljesen hófehér üveg hideg hatására hirtelen tele lesz rikító rózsaszín grafikai elemekkel

– a vizuális effekt eléréséhez a gyártó egy francia csomagolástechnikai cég, a Distripac segítségét kérte, írja a TheDrinksBusiness.

A palackokat egy thermoreaktív, műanyag filmréteg takarja, amely érzékeli a hőmérséklet csökkenését, és a 8-10 °C közötti értéket elérve a borítás felfedi a hangjegyekkel és pillangókkal telerajzolt dizájnt. Úgy tudni, hogy a rendhagyó pezsgőt áprilisban dobták piacra Franciaországban, míg Japánban már márciusban debütált.

A pezsgő gyártója, az Infinite Eight mögött két ember, Nicolas Le Tixerant borász, illetve Frank Leroux dizájner áll. Előbbi nagyapja résztulajdonos volt a Champagne Edmond Roussinnál, míg édesapja, Philippe a CIVC (a független champagne készítők érdekeit képviselő kereskedelmi szövetség) kommunikációs igazgatója volt.

„Ez az első; a Champagne régióban eddig egyedül mi csináltunk ilyesmit”

– magyarázza Nicolas Le Tixerant. „A palack nem más mint marketingeszköz, ám jelen esetben a segítségével szórakoztató módon egyben azt is meg tudjuk mutatni, mikor válik ideálissá a pezsgőnk fogyasztási hőmérséklete.”


Az elgondolás egyébként nem új, a márka már korábban is alkalmazta a technológiát, csak épp nem az egész palackon:

eddig a pezsgőik címkéjén található, jellegzetes végtelen szimbólum váltott át szürkéből vörösre, ha az ital megfelelően lehűlt.

A piacra kerülést a márka az italhoz méltó módon ünnepelte: felkérte a híres kanadai-kínai hegedűművészt, Yi-Jia Susanne Hout, hogy muzsikájával járuljon hozzá az eseményhez. A zenész, aki maga is a gasztronómia és a borok nagy barátja, korábban is szívesen vállalt már szerepet kulináris projektekben; dolgozott például a Langdon Hall séfjével, Jonathan Gushue-val, a torontói Café Boulud (Four Seasons) konyhafőnökével, Tyler Sheddennel, illetve a Hillside Borászatot vivő Kathy Malonnal is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.