GasztroHírek  » 

Sztárséf-csúcstalálkozót tartottak az Élysée-palotában

Sztárséf-csúcstalálkozót tartottak az Élysée-palotában

2017.09.28.  | MTI

Példa nélkül álló találkozón 180 Michelin-csillagos konyafőnököt fogadott szerdán az Élysée-palotában a francia elnök, aki a sztárséfeket fogadva államügynek nevezte az étkezést.

Emmanuel Macron szerint egy jó menü sikerre segítheti a politikai tárgyalásokat is. Mint elmondta, más állam- és kormányfőket fogadva hangsúlyt helyez arra, hogy bemutassa partnereinek a francia konyhaművészetet, és ezt el is várják tőle.

"Nálunk az étkezés államügy"

- mondta.

A szokatlan csúcstalálkozót a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or hét elején Párizsban rendezett franciaországi válogatója alkalmából hívták össze.

A vendégeknek négy sztárséf, Guy Savoy, Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic és Dominique Crenn kreált rangjukhoz méltó menüt, benne articsókalevest fekete szarvasgombával és erjesztett ananásszal vagy osztrigát fagyasztott lestyánhabon.

Az elnök tisztelettel adózott az "extrém igényességet, az állandó tökéletességet elváró" szakma előtt, és a fiatalok példaképének nevezte a mesterszakácsokat.

Macron célul tűzte ki, hogy 2020-ban szerte a nagyvilágban már 10 ezer étterem vegyen részt a francia gasztronómia világünnepén, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű programon, amely 2015-ben indult.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.