GasztroHírek  » 

Szuperhősös étterem nyílhat London szívében

Szuperhősös étterem nyílhat London szívében

2019.03.28.  | Orbán Szilvia

A Sohóban tervezett vendéglátóhely öt különálló terében Batman, Wonder Woman és Superman világát idézik meg, de senki ne számítson beöltözött statisztákra, se vurstli hangulatra.

A Disney az utóbbi években hatalmas offenzívába kezdett; felvásárolta például a Fox és a Time Warner filmstúdiókat, amelynek eredményeként egy igazi médiaszörny van születőben, jelentős piaci átrendeződésekkel.

A képregényfilmek rajongóinak ez a hír leginkább azt jelenti, hogy a DC és a Marvel univerzumának szuperhősei a jövőben akár már közösen is küzdhetnek a gonosz ellen, bár az összeolvadásnak legalább annyi bírálója akad, ahány híve.

Sokan nehezményezik például, hogy az eddig témáival és képi ábrázolásával inkább a felnőtt közönséget megcélzó Marvel-filmeket is elviszik ezután a – HappyMeal menük műanyagfiguráival dömpingelt – gyerekek által is könnyen emészthető irányba.

S bár tény, hogy a Marvel-világ hamarosan minden bizonnyal a Disney témaparkok egyik új kedvence lesz, a legújabb hírek szerint most a DC hősei kaphatnak új, tematikus éttermet a Sohoban, írja az Eater London.

A tervek szerint a DC képregény-univerzumán alapuló új étterem a jelenlegi Mash Steakhouse Brewer Street-i, újradizájnolt épületében kapna helyet, amennyiben elfogadják a városnak nemrégiben benyújtott dokumentumokat.

Az elgondolás szerint az új étteremnek öt kisebb, egymástól elkülönülő tere lesz.

Terveznek egy lounge bárt, egy élő műsoros és egy másik, „magával ragadó élményt” ígérő éttermet, egy fine dining részleget, illetve egy hátsó részt, amely a beszédes, Batman-történetekből ismerős Arkham nevet (egy pszichiátriai intézet) kapta.A bejárat egy folyosóra nyílik majd, amelynek képi világa nagyban idézi a Nolan-féle Batman-filmek hangulatát, s ahol a hírek szerint streetfoodot árulnak a vendégeknek.

A létesítmény azonban nem egy témapark lesz, hanem valódi étterem. Nem lesz telezsúfolva kellékekkel és jelmezekkel, s nem lesz vidámparki hangulat sem; megálmodói sokkal inkább úgy szeretnék megidézni a DC univerzumát, hogy közben nem törik át azt a bizonyos „negyedik falat”, írja a FoodBeast.

Az Eater úgy tudja, hogy a projektet egy titokzatos, elismert étteremtulajdonos vezeti, s döntés április közepére várható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.