GasztroHírek  » 

Tavaszi gasztro ünnep Palkonyán

Tavaszi gasztro ünnep Palkonyán

2017.03.09.  | SVÉT

Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.

A Húsvét utáni hagyományos szezon-nyitó közönségtalálkozó, a palkonyai fesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem az alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉTASZTAL-os közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.Lesznek falusi házi különlegességek, éléskamránk kincsei, frissen sült ropogós kenyér, gyümölcslevek, házi lekvárok és piték, hideg pezsgő, reggeli koktélok, kontinensen átívelő ízkavalkád.

Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig, idén a vacsora is megoldható lesz helyben.

A második napon, vasárnap is lesz SVÉTASZTAL-os reggeli a PalKonya teraszán egy párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli. Szintén a második napon lesz a Hú!SWEET, a nagy „Kuchenzeit” – avagy sütidélután Palkonyán a vidéki cukrászdák, és süti-műhelyek főszereplésével. A program szervezői ígérik, hogy az elfogyasztott sütemények után, a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, és ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető.

További információ és szállásfoglalás: www.svet.hu




Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább